Belediyenin Cv Bank’ı Binlerce Kişiyi İş Sahibi Yaptı

İşsiz ile işveren arasında köprü olup bugüne kadar 4 bin 262 kişiyi işe kavuşturan Gaziemir...

İşsiz ile işveren arasında köprü olup bugüne kadar 4 bin 262 kişiyi işe kavuşturan Gaziemir Belediyesi'nin CV Bank'ı, holdinglerin ve uluslararası firmaların başvurduğu ‘kariyer merkezine’ dönüştü. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Projeyi çok daha ileriye götüreceğiz” diye konuştu

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un 2009 yılında kurduğu CV Bank iş arayanlarla, işçi arayan firmaların buluşma noktası oldu. Her geçen gün büyüyen, işverenle işsizler arasında köprü görevi yapan CV Bank, uluslararası alanda faaliyet gösteren çok uluslu şirketlerin ve holdinglerin bile dikkatini çekti. CV Bank sayesinde firma, işletme ve holdinglerin insan kaynakları müdürleri ile protokol yapılarak personel ihtiyaçları karşılandı, 7 bin 620 kişiden 4 bin 262’sini yeteneklerine uygun pozisyonlarda işe yerleştirdi. Yerli ve yabancı firmaların personel ihtiyacını gideren CV Bank, son olarak uçak parçaları üreten Almanya merkezli PFW Havacılık Sanayi Dış Tic. Ltd. Şirketi’ne 18 ve Bakioğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Enternasyonal Gravür A.Ş.ye 15 personel yerleştirdi.

Reklam
Reklam

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Cem Bakioğlu’nun sahibi olduğu Bakioğlu Holding kuruluşu Enternasyonal Gravür Anonim Şirketi, belediyenin meclis salonunda gerçekleştirdiği işe alım mülakatı sonunda 15 kişiyi üretim operatörü olarak işe aldı. Ege Serbest Bölgesinde faaliyet gösteren ve uçak parçaları üreten PFW Havacılık Sanayi Dış Tic. Ltd. Şirketi yetkilileri üretim operatörü ihtiyaçlarını gidermek üzere CV Banka başvurdu. CV Bank yetkilileri firmanın istediği niteliklere sahip 72 kişi ile firma yetkililerini bir araya getirdi. Şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Ceyhan Kuyumcu ve Kalite Direktörü Erkin Abut tarafından yapılan işe alım mülakatlarında adaylar iş sağlığı ve güvenliği, teknik resim ve el becerisi konularında bir dizi teste tabi tutuldu ve 18’i işe alındı.

Uçak parçası üretimi konusunda kalifiye eleman bulunmadığından yakınan PFW Havacılık Sanayi Dış Tic. Ltd. Şirketi İnsan Kaynakları Direktörü Ceyhan Kuyumcu, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı sayesinde sektörün ihtiyacı olan teknik personel sıkıntısının aşıldığını, bu durumun da uçak parçaları üreten firmaları Gaziemir’e çektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz