Belediye’nin Hayvan Barınağına Onay

Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Geçici Hayvan Bakımevi’ projesi İl Hayvanları Koruma Kurulu tarafından...

Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Geçici Hayvan Bakımevi’ projesi İl Hayvanları Koruma Kurulu tarafından kabul edildi.

İl Hayvanları Koruma Kurulu Vali Yardımcısı Alper Tanrısever başkanlığında Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odasında toplandı. Toplantıda Kastamonu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Geçici Hayvan Bakımevi’ projesi ele alındı.

Belediye hizmet binasında açık ihale usulüyle projenin uygulamaya geçirilmesi amacıyla projeye ait yapım işi ihalesi 508 bin TL teklifte bulunan Mehmet Oktay Arıcan’a ait ARC Yapı İnşaat Taahhüt adlı firma kazandı.

Reklam
Reklam

Yüklenici firma, İl Hayvanları Koruma Kurulu’ndan da onay almasının ardından Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi üstünde, belediyeye ait 5 bin 224 metrekare alan üzerinde çalışmalarına başladı. Bu alana yapılan Geçici Hayvan Bakımevi’nde Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının tedavi, kısırlaştırma, aşılama ve doğal ortama bırakmadan önce kayıt altına alma işlemlerinin yapılacağı kaydedildi. Birçok birim ve binadan oluşan bir kompleks tesis şeklinde projelendirilen Geçici Hayvan Bakımevi, idari bina, yiyecek hazırlama binası, depo vb. binaların yanında köpekler ve kediler için ayrı olmak üzere müşahede evi, hasta hayvan bakımevi, karantina evi, yavrulu ve anneli hayvan bakımevi gibi ünitelerden oluşuyor.

Geçici Hayvan Bakımevi yapım işinin, yer tesliminden sonra 150 gün içinde tamamlanarak geçici kabule hazır hale getirileceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: