Belgeli Operatörler "dane Kaybı"nı Önleyecek

Altıntaş' ta Biçerdöver operatörü yetiştirmek amacıyla kurs açıldı. Halk Eğitim Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve...

Altıntaş' ta Biçerdöver operatörü yetiştirmek amacıyla kurs açıldı. Halk Eğitim Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile açılan kursa 10 kursiyer katıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İlçe Müdürü Mahmut Bülbül ve Halk Eğitim Müdürlüğü İlçe Müdürü Süleyman Avcı'nın ortak çalışmaları ile Altıntaş İlçesinde yaklaşık 20 gün süren biçerdöver kursu açıldı. 10 Kursiyerin bulunduğu kursta yazılı, sözlü sınavlar ve ilçeye bağlı Eymir Köyünde ise uygulamalı sınav yapıldı. İl Tarım Müdürlüğü Personeli Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı'ndan Ahmet Nedim Bayrakdar tarafından eğitim verildi. Bu kursla biçerdöverlerin kullanımı, bakımı, ayarları ve hasatta dane kaybının önlenmesi gibi konularda teorik ve pratik bilgiler verildi.

Reklam
Reklam

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Bülbül, bu tür kursların devamının olacağı ve bu sayede çiftçinin uğramış olduğu dane kaybının en aza indirilmesi ve belgesiz operatör kalmaması çalışmalarının süreceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz