Belgeseldeki Dolandırıcının Gözaltına Alındığı Ortaya Çıktı

National Geographic’te yayınlanan ve İstanbul’a gelen turistlerin dolandırılmasını konu alan belgeseldeki mekanın sahibinin, benzer dolandırıcılık...

National Geographic’te yayınlanan ve İstanbul’a gelen turistlerin dolandırılmasını konu alan belgeseldeki mekanın sahibinin, benzer dolandırıcılık olaylarından dolayı Eylül ayında gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Programda gizli kamera ile çekilen görüntülerde turistlere iki bira bin 500 TL hesap çıkartılan iş yerinin sahibi R.Ç.’nin Eylül ayında polisin yaptığı operasyonla gözaltına alındığı öğrenildi. 28 Eylül 2012 tarihinde yapılan operasyonla 35 kişinin gözaltına alındığı, turistlere eğlence mekânlarında yüksek fiyatlı hesaplar getiren, hesabı ödemeyen turistlere ise daha sonra zorla tahsilât yaptıkları iddia edilen bu şahıslarla birlikte R.Ç. de adliyeye çıkarılmıştı. Mahkeme, R.Ç.’yi 60 bin TL kefaletle serbest bırakmıştı. Ayrıca çekimlerin yapıldığı mekâna polis tarafından daha önce 39 kez işlem yapıldığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün istatistik verilerine göre ise taksicilerin dolandırdığı turist sayısının 109 olduğu belirtildi. Turistlerin, polislere şikâyeti üzerine çeşitli yöntemlerle turistleri dolandıran 258 taksicinin gözaltına alındığı ifade edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından son üç yılda 39 bin 605 taksinin kontrol geçirildiği ve kurallara uymamak, müşteri seçmek, durulmaması gereken yerde yolcu almak ya da indirmek gibi suçlardan dolayı idari para cezaları kesildiği öğrenildi.

Verilere göre 2010 yılında 46, 2011 yılında 27, 2012 yılının 10 ayında ise 26 turist, taksicilerden tarafından dolandırıldığını söyleyerek polise başvurdu. Polis, bu ihbarlar üzerine 2011 yılında 105 kişiyi, 2011 yılında 98 kişiyi, 2012 yılında ise 55 kişiyi gözaltına aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: