Belhanda'nın maçında şike soruşturması!

Fransa Ligi'nin 34. haftasında Ajaccio ile Montpellier arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin transfer listesindeki Younes Belhanda'nın penaltı kaçırdığı maç hakkında şike iddiası ile soruşturma açıldı..

Belhanda'nın maçında şike soruşturması! Fransa Adalet Bakanlığı, hafta sonunda oynanan ve küme düşme hattındaki Ajaccio'nun Montpellier'i 2-1 yendiği maç hakkında şike iddiası ile soruşturma açtı.

[*\ FRANSA LIGUE 1 PUAN DURUMU

**](http://iddaa.mynet.com/puandurumu?ligid=5)

Ajaccio'nun 47. dakikada 10 kişi kaldığı maçta, Fenerbahçe'nin de transfer listesinde yer alan Belhanda, kazanılan penaltıyı Panenka vuruşuyla ağlara yollamak istemiş ancak topu kaleciye teslim etmişti. Belhanda, daha sonra takımını öne geçiren golün asistini yapmıştı. 81. dakikaya 1-0 geride giren Ajaccio, Montpellier'in de 10 kişi kalması sonucu penaltı kazanmış, skoru eşitledikten sonra da maçın 90. dakikasında üstünlüğü ele geçirip kritik 3 puanı kazanmıştı.

Reklam
Reklam

Bu gelişmeler ışığında suçlamaların yönü Ajaccio'ya kayarken, maç öncesinde Ajaccio'nun karşılaşmayı kazanacağına dair yapılan büyük bahisler de maçta şike yapıldığı ihtimalini güçlendirdi.

İki ekip arasında 18 Mayıs 2007'de yapılan ve Montpellier'in 2-0 kazandığı Fransa İkinci Ligi maçı da şike yapıldığı gerekçesiyle soruşturma altına alınmış ancak kesin bir hükme varılamamıştı.

Anahtar Kelimeler: