Bellek karışıklığı ne demek? Bellek karışıklığı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler farklı ses olaylarının meydana gelmesiyle oluşabileceği gibi hiçbir ses olayına maruz kalmadan da oluşabilir. Birleşik kelimelerle ilgili inceleme yaparken özellikle ses olaylarına dikkat etmek gerekir. Günlük hayatta sıkça kullanılan birleşik kelimeler sadece yapı bakımından merak edilmez. Bazen anlamları da araştırılır. Bellek karışıklığı birleşik kelimesi anlamı araştırılan sözcükler arasındadır. Bellek karışıklığı ne demektir?

Türkçe konuşan kişiler kendilerini ifade ederken sayısız kelime kullanırlar. Birleşik kelimeler de bu tercihler arasında yer alır. Ancak bazen karşılaşılan birleşik kelimelerin anlamları bilinmeyebilir. Bu durum da meraklarını gidermek isteyen kişiler için bilmedikleri birleşik kelimelerin anlamlarını araştırma ihtiyacını doğurur. Merak edilen bu sözcüklerden biri de Bellek karışıklığı birleşik kelimesidir. Bellek karışıklığı TDK sözlükte ne anlama gelir?

Bellek karışıklığı Ne Demek? Bellek karışıklığı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Bellek karışıklığı birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
Reklam
Reklam

Bellek karışıklığı TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,tıp Kelimelerin doğru anlamını hatırlayamamak veya ilk olarak görülen bir şeyi önce gördüğünü sanma duygusuna kapılmak biçiminde beliren bir ruh hastalığı

Anahtar Kelimeler: