BEM-BİR-SEN üyeleri fitrelerini Somali'ye gönderdi

Türk halkı, yaşanan kuraklık ve kıtlık sonrası açlık sıkıntısı ile karşı karşıya kalan Somali’ye yardım...

Türk halkı, yaşanan kuraklık ve kıtlık sonrası açlık sıkıntısı ile karşı karşıya kalan Somali’ye yardım elini uzatıyor. Bu çerçevede, Malatya’da Belediye Ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası’nın(BEM-BİR-SEN) 760 üyesi 1 günlük fitrelerini Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın ortaklaşa başlattığı ‘Her evden bir fitre bir iftar Afrika'ya’ kampanyasına bağışladı. Üyelerden toplanan 5 bin 320 TL kampanya hesabına yatırıldı.
Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar, düzenlediği basın toplantısında, dünya doğal kaynakların haklı bir şekilde paylaşılmaması nedeniyle Afrika’daki birçok insanın açlıkla mücadele ettiğini söyledi. Sendika olarak günlerdir bir lokma yemek bulamayan Somali’deki insanlara yardım etmeyi kararlaştırdıklarını anlatan Acar, “Her üyemiz 1 günlük fitresini kampanyaya bağışladı. 760 üyemizin bağışladığı toplam 5 bin 320 lira Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aracılığı ile Somali’ye gönderilecektir. ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ düsturu ile hareket edildiğinde, bin 500 yıl önce kardeşlik dinini tebliğ eden Hz. Peygamber’e ve onun mesajlarına tabi olunduğunda bu sıkıntıların ortadan kalkacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz