'ben Ankara’ Grubundan Aoç Eylemi

ANKARA (İHA) – Kendilerine 'Ben Ankara’ diyen grup, Atatürk Orman Çiftliği'yle (AOÇ) hayata geçmesi gündeme...

ANKARA (İHA) – Kendilerine 'Ben Ankara’ diyen grup, Atatürk Orman Çiftliği'yle (AOÇ) hayata geçmesi gündeme gelen çalışmaları protesto etti.

'Dünya Çevre Günü' olması nedeniyle Kızılay Güvenpark'ta bir araya gelen ve yüzlerine de hasta maskesi takan 'Ben Ankara' grubu üyeleri, burada toplanarak sloganlar attı. CHP MKYK Üyesi Gürsel Tekin ve CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin'in de destek verdiği protesto gösterisinde, zaman zaman polisle grup üyeleri arasında sözlü tartışmalar yaşandı. Polisin Güvenpark içinde basın açıklamasına izin vermek istememesi üzerine grup üyeleri buna tepki gösterirken, CHP'li Gürsel Tekin'in araya girmesi üzerine polis Güvenpark'ın belli bir noktasında basın açıklamasına izin verdi.

Reklam
Reklam

Burada basın açıklaması yapan grup sözcüsü, hükümetin Atatürk Orman Çiftliği içine Başbakanlık Binası yapmaya hazırlandığını belirterek buna tepki gösterdi. Grup sözcüsü, "Ankara'da başka yer kalmamış gibi gözümüzün içine baka baka, nefesimiz kesilmeye çalışılıyor" derken, eyleme katılan grup üyeleri ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aleyhine, "Atatürk Orman Çiftliğine dokunma, yanarsın" şeklinde sloganlar atıldı.

Protestoya katılan Gürsel Tekin ise, eylem sonrasında yaptığı açıklamada, AOÇ ile ilgili düzenlemelerde üniversitelerin, mimarlar odasının yer almadığına dikkat çekerek, teknik üniversitelerin temel amacının kenti dizayn etmek olduğunu söyledi. Tekin, "Bunların hiçbirisinde üniversiteler yok, odalar yok. Sadece Sayın Başbakan'ın talimatıyla bir yasa çıktı. Önümüzdeki süreçte göreceksiniz, bu yasayla kentsel dönüşümü sağlamak mümkün değil. Tam tersine Sayın Erdoğan Belediye Başkanı, ikinci Erdoğan da Genel Sekreter olarak belediyelerin başına geçmiştir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tekin, AOÇ gibi bir mekanın düzenleme için seçilmesini 'rantsal' olarak değerlendirerek, "Bu ideolojik değildir, rantsal bir bakıştır" dedi. Tekin ayrıca Başbakan Erdoğan'ın gittiği Kasımpaşa'daki Kuran Kursu'yla ilgili olarak da, "Nerede? O da ranta döndü. Bakış rant olunca, onun için rantın önünde ideoloji falan olmaz" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından ise olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz