"Ben değil, o prim yapar"

Baykal, kendisiyle televizyon ekranında tartışma önerisini geri çeviren Başbakan Erdoğan'a "Karşı karşıya gelirsek o pirim yapar, ben yapamam" şeklinde cevap verdi.

[ERDOĞAN, 'CANLI YAYIN' REDDETTİ](https://www.mynet.com/kalitesiz-komure-siki-denetim-110100000001)[](https://www.mynet.com/kalitesiz-komure-siki-denetim-110100000001)

Bayram tatiline TBMM'nin açılışı dolayısıyla bir günlük ara veren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Antalya il binasında düzenlenen bayramlaşmaya katıldı.

Reklam
Reklam

ERDOĞAN, 'CANLI YAYIN' REDDETTİ

Yoğun bir katılımın olduğu bayramlaşmada konuşmasıın büyük bölümünü Deniz Feneri yolsuzluğuna ayıran Baykal, kendisiyle televizyon ekranında tartışma önerisini geri çeviren Başbakan Erdoğan'a şöyle seslendi: "Başbakan dün açıklama yapmış, 'Benimle televizyona çıkmak istiyor, ona pirim verecek bu adımı atmam' diyor. Niye bu kadar karamsar, niye bu kadar umutsuz? Başbakan diyor ki, 'Ben Deniz Baykal ile televizyona çıkarsam, kendisi prim yapar.' Canım bu kadar karamsar olma kendin hakkında. Senin de söyleyeceklerin vardır. Niye kendine güvenmiyorsun, niye kendine inanmıyorsun? Daha başlangıçta havlu atmışsın. Karşı karşıya gelirsek o pirim yapar, ben yapamam diye. Belki sen prim yaparsın, geliver canım."

Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V davasının faillerinin, istismara uğrayanların tamamının Türk olduğuna dikkat çeken Baykal, buna karşın Türk yargı sisteminin olayı seyretmekle yetindiği görüşünü savundu.

ERDOĞAN, 'CANLI YAYIN' REDDETTİ

CHP lideri Deniz Baykal, özetle şöyle konuştu: Bu olay sütü bozuk bir insanın gözünün dönmesiyle, para hırsıyla, iyi yaşama arzusuyla gözünün dönmesi sonucu ortaya çıkan yolsuzluk değil. Ya ne? Sistemli, kollektif, el birliğiyle, bilerek, belli bir siyasi amaçla gerçekleştirdikleri sistematik bir yolsuzluk. İki defter tutuyorlar. İki defter tutmak ne demek? Bir resmi makamlara verilecek, bir de gerçeği. Gerçeği de toplayacağız, kendi amacımıza harcayacağız. Hangi amaç bu? Kanal kuracaklar, televizyon kuracaklar, kanalla siyaset yapacaklar. Kimin siyasetini yapacaklar? Kanal 7 kimin siyasetini yapıyor? Burada bir çeteleşme var. Hani çeteleşme diyorlar ya, asıl çeteleşmeyi sen gel de Deniz Feneri'nde gör. Deniz Feneri çetenin aslı. Bu siyaset çetesidir.

Reklam
Reklam

Antalya'da bir Bakan, dava ortaya çıkmış, mahkumiyet kararları verilmiş, ‘Bize ne, bana ne' diyor.

ERDOĞAN, 'CANLI YAYIN' REDDETTİ

Adalet Bakanı ‘Bana ne' derse Türk mahkemeleri bunu soruşturabilir mi? Türk adliyesi bunu yargılayabilir mi? Ortada bir çelişki yok mu? Bu çelişki, kanundan mı Anayasa'dan mı kaynaklanıyor? Hayır, siyasetten kaynaklanıyor. Yaşanmış olan yolsuzluk olayları ortada. Bu son yaşanan olaylarda bazı ilginç saptamalar ortaya çıktı. Başbakan'ın bir medya kuruluşunun patronunun rafineri ruhsatı isteği üzerine, ‘Hayır biz onu, bizim Çalık Grubu'na vereceğiz' dediği ifade edildi. O zamandan beri altını çiziyorum, böyle midir, değil midir? Başbakan o ilçe kongresinde çıktı, bu ilçe kongresinde çıktı. Bu güne kadar ‘Bu doğru değildir' diyemedi. Sen medya ihalelerinde ne yaptın bir konuşalım.