Ben estetiği nasıl yapılır?

Ben estetiğinde hangi cerrahi işlemler kullanılır?

Halk arasında benlere bıçak değdiği zaman kötüye dönüşebilecekleri hakkında yanlış bir inanış vardır. Oysa bu durumun tam tersidir. Bazı benler alınmadığı zaman daha çok tehlike saçar. Tehlike taşıyan benler eğer çıkarılmazsa **"Malign Melanom"

** isimli bir deri kanserine dönüşüm riskleri vardır.

Benlerde farklı tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Benlerin en uygun tedavisi cerrahi olarak çıkartılmasıdır. Bu işlem lokal anestezi altında yapılabilen küçük bir müdaheledir. Burada, ben (nevüs) etrafından sağlam sınırlarla birlikte çıkartılır ve çok ince dikişler kullanarak estetik şekilde dikilir. Bu operasyon sonucunda incede olsa bir iz kalacaktır. Bu izin şekli plastik cerrahide kullanılan tekniklerle sizin kendi yüz çizgilerinize uygun olacak şekilde planlanır, cilt altı ve cilt çok ince dikişlerle ayrı ayrı onarılır ve bu sayede olabilecek en az iz kalır.** Yüz ve vücuttaki küçük benler klinik ortamında ayaktan lokal anestezi ile kısa sürede alınabilir.

Reklam
Reklam

**

Cerrahi yöntemin lazer uygulamasına karşı en önemli avantajı tekrarlamayacak şekilde çıkarılırken çıkarılan dokunun patolojik tetkiki yapılarak benin iyi huylu veya kötü huylu olma özelliği yanı sıra potansiyel bir riski de öğrenme şansını verir. Lazer uygulamalarında benler yüksek ısıya maruz kaldığı için patolojik olarak incelenmesi mümkün olmayacaktır.

Ben tedavisinde lazer uygulamaları hastalarımıza cerrahi tedaviye göre daha pratik ve kolay gelmektedir. Fakat ben tedavisinde en doğru yöntem cerrahi çıkarılmasıdır. Şurası bir gerçek ki yüzeyel olmayan deriden kabarık derinin altına kadar uzanan benlere uygulanacak lazer tedavisi gibi eksik ve yanlış uygulamalardan sonra tekrarlama görülebilmektedir.

Ben aldırma konusunda en uygun, sağlıklı ve doğru uygulama, estetik cerrahi yöntemle benin kesilerek çıkarılması ve estetik olarak dikilmesidir.

Kişiler estetik dikiş denince hiç iz kalmayacağı düşünülür. Oysa her dikiş iz bırakır. Ancak estetik cerrah atravmatik yöntemler ve aletlerle birlikte çok ince dikişler kullanarak izin çok daha az kalmasını sağlar. Buna rağmen her insanda yara iyileşmesi ve iz kalma oranı farklıdır.

Reklam
Reklam

Ben aldırma sonucunda izin ne kadar kalacağı önceden bilinemez veya test edilemez. Ancak bazı vücut bölgelerinde daha fazla iz kaldığı tecrübe ile sabittir. Örneğin kol ve bacaklarda, omuzda, göğüs orta kısmında diğer bölgelerden daha fazla iz kalabilir.