“İrticayla Mücadele Eylem Planı" adlı belgede ıslak imzası olduğu iddiasıyla yargılanan Kurmay Albay Dursun Çiçek, bu planın askeri yazışma usullerine aykırı olduğunu belirterek, kendi hazırladığı bir planı mahkemeye sundu.
''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarıyla ilgili haklarında dava açılan ve Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 7 sanıklı davanın 5. duruşması başladı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmada, tutuklu sanıklar Albay Dursun Çiçek, avukat Serdar Öztürk, Ufuk Akkaya ve Mehmet Deniz Yıldırım hazır bulundu.
Hakkında yakalama kararı bulunan Bedrettin Dalan ile tutuksuz sanıklar Özel Yılmaz ve İlhami Ümit Handan ise duruşmaya katılmadı.
"BANA AİT DEĞİL"
Savunması ve çapraz sorgusu yapılan Dursun Çiçek, “Bu belgeyi ben hazırlamadım" diyerek, mahkemeye kendi hazırladığı bir belgeyi sundu. “Ben hazırlasaydım böyle hazırlardım" diyen Çiçek, iddianamedeki belgenin askeri yazışma usullerine aykırı olduğunu, usullere uygun hazırlandığında belgenin kendisinin son hazırladığı gibi olması gerektiğini savundu.
Çiçek’in örnek olarak hazırlayıp mahkemeye sunduğu “İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesinin girişinde, “T.C. Genelkurmay Başkanlığı/ANKARA" olarak kurum adı belirtiliyor. Belgenin altında 3’üncü Bilgi Destek Şube Müdürü olarak ‘Dursun Çiçek’ adının yanı sıra Genelkurmay İkinci Başkanı’nın da adının bulunması gerektiği belirtiliyor. Çiçek, belgenin sonuna “Genelkurmay Başkanı Emriyle" ibaresini de ekleyerek, belgenin aslında bunların bulunmadığını vurguluyor. Planın son sayfasında ise, uygulamaya geçilmesi için tek tek gönderilecek askeri birliklere yer veriliyor.
Duruşma Çiçek'in avukatı Celal Ülgen'in savunmasıyla devam ediyor.