"Ben öldürmesem o beni öldürecekti"

Mehmet Demirtaş, İzmir'de kendisine eşcinsel ilişki teklifinde bulunduğu gerekçesiyle Şehmuz Özağaç'ın boğazını keserek öldürdü.

İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde kendisine eşcinsel ilişki teklifinde bulunduğu gerekçesiyle Şehmuz Özağaç'ı boğazını keserek öldürdüğü, sonra da evde yangın çıkardığı iddia edilen sanık Mehmet Demirtaş hakkındaki dava karara bağlandı.
İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Demirtaş ile avukatlar katıldı.
Duruşmada son sözü sorulan Demirtaş, öldürme kastı bulunmadığını, maktul Şehmuz Özağaç'ın kendisine cinsel ilişki teklif ettiğini, kabul etmeyince de aralarında tartışma çıktığını belirterek, ''Ben onu öldürmesem, o beni öldürecekti. Ayrıca onu bıçakladıktan sonra üzerine kolonya döküp yaktığım, yangın çıkararak evdeki mallara zarar verdiğim doğru değil. Ben böyle bir şey yapmadım'' dedi.
Sanık Demirtaş hakkında, Şehmuz Özağaç'ı ''bıçaklayarak öldürdüğü'' gerekçesiyle önce müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili indirim maddesini de uygulayarak, sanığı 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme heyeti, Demirtaş'ın ayrıca ''yakarak mala zarar vermek'' suçundan da 2 yıl 12 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasını kararlaştırdı.
İzmir'in Şirinyer semtinde Ağustos 2008'de, kendisini içki içmek için evine davet eden Şehmuz Özağaç'ı, cinsel ilişki teklifinde bulunduğu gerekçesiyle boğazını bıçakla keserek öldürdüğü, cesedi yakmak için de evde yangın çıkardığı iddia edilen sanık Mehmet Demirtaş hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açılmıştı.

AA

Reklam
Reklam