Benazir Butto Pakistan'a dönecek

Eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto, bu sene sürgünden döneceğini ve önümüzdeki sene yapılacak genel seçimlere katılacağını açıkladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Butto, İngilizce yayımlanan Emirates Today gazetesine verdiği mülakatta, "Pakistan Halk Partisi (PPP) ve ben, Pakistan'da seçime katılacağız" dedi.

Yolsuzluk suçlamaları altında olan ve ülkesine döndüğünde tutuklanma endişesi yaşayan Butto, 1998 senesinden bu yana yurt dışında yaşıyor. Eski Başbakan, yurt dışındaki hayatını Londra ve Dubai'de geçirdi.

GÖREVİ BIRAKMASINI ŞART KOŞUYOR

PPP lideri olan Butto'yla Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in, gizli bir anlaşma çabası içinde olduğu ifade ediliyor. Butto'nun, Müşerref'in yeniden devlet başkanı seçilmesine destek vereceği, Müşerref'in de Butto'nun başbakanlığının önündeki kanuni engelleri kaldırmaya çalışacağı kaydediliyor. İki lider, cuma günü Abu Dabi'de gizli bir görüşme yaptı. Görüşmede tam bir anlaşma sağlanamadığı ifade ediliyor. Butto, anlaşma için Müşerref'in ordu baş komutanlığı görevini bırakmasını şart koşuyor.

Reklam
Reklam

Genel seçimler 2008 başında yapılacak.

İHA

Anahtar Kelimeler: