Benfica'ya UEFA'dan kötü haber

Portekiz Ligi'nin güçlü takımlarından Benfica'da forma giyen Nuno Assis'in, Aralık ayındaki bir lig maçında yapılan kontroller sırasında doping etkisi yapan yasaklı madde kullandığının tespit edilmesi üzerine lisansının UEFA tarafından geçici olarak iptal edildiği bildirildi.

UEFA tarafından yapılan bir açıklama ile Benfica'nın, geçtiğimiz Aralık ayında oynadığı bir Portekiz Ligi maçının ardından yapılan testler sonucu yasaklı bir madde kullandığı tespit edilen orta saha oyuncusu Nuno Assis'in (28) lisansının geçici olarak durdurulduğu ifade edildi. UEFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, oyuncunun, Avrupa'daki ulusal takım ve kulüp maçlarından, Portekiz Futbol Federasyonu aksi yönde bir karar verinceye kadar, geçici olarak men edildiği belirtilirken, Assis'in zaten kendi ülkesinin federasyonu tarafından da geçici olarak cezalandırıldığı ve şu anda oynayamadığı da vurgulandı. Açıklamada Portekiz Futbol Federasyonu'nun, UEFA'nın aldığı bu kararı uygulamasının Avrupa'daki dopingle mücadele ve disiplin anlayışı açısından zorunlu ve önemli olduğu da belirtildi.

Reklam
Reklam

Şampiyonlar Ligi maçında Salı günü Liverpool ile karşılaşacak olan Benfica'da Assis, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon yalnızca 2 kez forma giymişti. Benfica Kulübü'nden bir yetkili ise yaptığı açıklamada, 3 Aralık günü ligde Maritimo ile oynanan ve 1-0 kazanılan maçtan sonra Assis'te 'Norandrosterone' adlı steroid bir yasaklı maddenin tespit edildiğini, ancak bunun kulübün yaptığı araştırmalarda o gün bulunamadığını söyledi.

Geçtiğimiz sezon bir diğer Portekiz Ligi temsilcisi Vitoria Guimaraes takımından transfer edilen Assis'in dopingli madde kullandığı kesinleştiği takdirde en az 2 yıl sahalardan men edilebileceği ifade ediliyor.