"Beni öldüreceğini söylüyordu"

TUĞBA ÖZAY İKİ GÜNDE NASIL ÇÖKTÜ TIKLAYIN

İSTANBUL (İHA) - AK Merkez'deki silahlı saldırının azmettiricisi olduğu iddasıyla tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen manken Tuğba Özay, savcılıktaki ifadesinde eski sevgili Akın Büyükoğlu'nun kendisini tehdit ettiğini öne sürerek, "Büyükoğlu, beni telefonla rahatsız ederek devamlı tehditler savurup, 'seni öldüreceğim, kanının üzerinden yürüyeceğim' diyordu" dedi.

Ünlü manken Tuğba Özay'ın emniyet ve savcılıkta verdiği ifadede hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Özay'ın, savcılık sorgusunda Akın Büyükoğlu ile 5.5 aylık bir beraberlik yaşadığını ve ayrılmaları üzerine Büyükoğlu'nun kendisini telefonla rahatsız ettiğini belirttiği öne sürüldü. Sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Tuğba Özay, savcılıkta verdiği ifadesinde, "Olay tarihinden yaklaşık 10 gün kadar önce Büyükoğlu'nun agresif davranışları ve şiddet uygulaması bana ve yakınımdaki kişilere hakaret etmesi üzerine ayrılmıştık" dedi. Özay şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Ancak Büyükoğlu, beni telefonla rahatsız ederek devamlı tehditler savurup, 'seni öldüreceğim, kanının üzerinden yürüyeceğim' diyordu. Ben bu tehditkar sözlerden korkuyordum ve kötü şeyler olmasın diye menajerim Kadir Şen'in tanıdığı ve turizmci olması nedeniyle Çeşme'de oteli bulunan Savaş Arıkdoğan'ı aradık. Daha doğrusu olay şöyle gelişti; Kadir Şen de Akın Büyükoğlu tarafından tehdite maruz kaldığı için benim yanımda Savaş Arıkdoğan'ı aradı. Burada bir telefon görüşmemiz oldu.

Kendi görüştükten sonra telefonu bana verdi. Ben de telefonda işler daha kötüye gitmesin diye Akın Büyükoğlu'ndan da korktuğum için dayım olduğunu belirterek bir aile büyüğü gibi devreye girmesini, Akın Büyükoğlu'na telefon açmasını istedim."

"Telefonda bir Cabbar ismi geçmektedir. Ancak ben Cabbar isimli şahsı tanımıyorum" diye devam eden Özay, "Benim amacım, sadece ortamı sakinleştirmek ve Akın Büyükoğlu'nun tehdit ve hakaretlerinden kurtulmaktı. Savaş Arıkdoğan'ın Akın Büyükoğlu'nu tanıyıp tanımadığını bilmiyorum. Benim amacım, sadece aile büyüğü vasfıyla Savaş Arıkdoğan'ın Akın Büyükoğlu'nu arayarak Akın Büyükoğlu'nun taciz ve tehditlerinden kurtulmaktı. Kesinlikle ona yönelik şiddet içeren bir eylem ve fiilde bulunulmasını istemedim.

Reklam
Reklam

Daha sonraki olaylar onların arasında gelişen olaylardır. Kesinlikle ben bu olayların hiçbirini kastetmedim" ifadelerini kullandı.

Tuğba Özay ve diğer zanıların mahkemedeki duruşması devam ediyor.