“Beni öldürüyorlar”

Chelsea menajeri Jose Mourinho, bir süredir takımının rakip kale önündeki verimsizliğinden şikâyet ederken soruna yeni bir yorum getirdi.

Stamford Bridge’de ağırladığı Swansea’yi 1-0 mağlup eden Chelsea, maçın 29. dakikasında Eden Hazard’ın golüyle öne geçmişti. Ardından pozisyonlar yakalayan ve maçın büyük bölümünde oyunu açıkça kontrol eden ev sahibi, bu sezonun genelinde olduğu gibi yine skoru artıramadı ve rakibin son ana dek maçın içinde kalmasına neden oldu. Bunun üzerine Portekizli menajer, yüzündeki gülümseme ile birlikte forvet oyuncuları hakkında şunları kaydetti:

Chelsea’nin oyun tarzı değişecek

“Her maç beni öldürüyorlar. Her maçın sonunda bitkin durumda oluyorum. Devre olduğunda skoru alıp rahatlamış olmamız gerekiyor ama zaman ilerliyor ve biz ikinci golü atamıyoruz. Bu anlarda biliyorsunuz ki rakip biraz daha risk alacak, ikinci forveti sahaya sürecek ve sizi sıkıntıya sokacak.”

Reklam
Reklam

Üçü ancak Lukaku ediyor

Santrforları Samuel Eto’o, Fernando Torres ve Demba Ba’nın ligde attıkları gol toplamı Everton'a kiralık verilen Romelu Lukaku'yu ancak yakalayan Chelsea, oynadığı son iki maçta gol yemedi ve revize edilen oyun anlayışının meyvelerini almaya başladı. Bu sezon ligde ilk kez iki maç üst üste gol yemeyen Jose Mourinho’nun takımı, bundan böyle savunmaya daha fazla ağırlık verecek. Yine de Swansea karşısında ileri uç oyuncularının bitiricilik eksiğinden ziyade, konuk ekibin kalecisi Gerhard Tremmel’in üstün çabasının skorun düşük kalmasını sağladığını söylemek mümkün.

Lider Arsenal’i 2 puan geriden takip eden Chelsea, Pazar günü evinde Liverpool’u konuk edecek.

Günün öne çıkan haberlerini izleyin