"Benim adayım sayın Gül'dür"

Ankara - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM dışından bir cumhurbaşkanı adayına "kesinlikle" olumlu bakmadıklarını belirterek, "Benim adayım sayın Gül'dür. Geri adım atmış değilim" dedi.

Kanal 7'de katıdığı canlı yayında soruları yanıtlayan Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili bir değerlendirme yapabilmek için milletvekili seçiminin ardından mecliste oluşacak tabloyu görmek gerektiğini belirtti. Erdoğan, 367 milletvekili imkanını bulmaları ya da mecliste 2 partili bir yapının oluşması halinde bu konuda problem kalmayacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

Seçimin ardından TBMM'de 2 partinin yer almasına ilişkin umudunu koruduğunu dile getiren Erdoğan, bunun sağlanamaması halinde durum değerlendirmesi yapacaklarını ve yeni bir takvim belirleyeceklerini belirtti.Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda TBMM dışından bir adaya "kesinlikle" olumlu bakmadıklarını vurgulayan Erdoğan, "Parlamentonun içinden olması gerekir. Bizim inancımız bu. Sayısal anlamada üstünlük bizdeyse Cumhurbaşkanı adayının da bizim partimizden olması gerekir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayının hala Dışişleri Bakanı Abdullah Gül olduğuna işaret ederek, bu konuda geri adım atmadığını da bildirdi. Gül'ün, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki takdirini "çok önemsediğini" dile getiren Erdoğan, "Abdullah Bey kalkıp derse ki, 'Ben böyle spekülatif zeminde daha fazla kalmak istemiyorum. Bunu yeniden değerlendirelim.' Bu ayrı bir olay. Şu anki durumda benim adayım Abdullah Gül'dür. Çünkü, Cumhurbaşkanlığı sürecinde Abdullah Bey'e ciddi haksızlık, çirkinlikler yapılmıştır" dedi.

Reklam
Reklam