Benim değil diye öldürdüğü çocuk kendisinin çıktı

Diyarbakı'da imam nikahlı eşi Türkan Gezginci'den olan 3 yaşındaki oğlu Hasan'ı "Bu çocuk P.....'tir, benden değildir. Bu p.....'i niye besliyorum?" diyerek işkence yaparak öldüren Ahmet Kaptan hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, çocuğun sanığa ait olup olmadığını tespit için yapılan DNA testinin sonucu okundu. Sanık, raporun sonucunu duyunca yıkıldı. Raporda, Adli Tıp Kurumu'nun tespitine göre çocuğun babasının yüzde 99.99 ihtimalle Ahmet Kaptan olduğu belirtiliyordu. Otopsi raporunda ise küçük Hasan'ın vücudunda darp sonucu meydana gelen ekimozların ve ısırıkların baba Ahmet Kaptan'dan karşılaştırmak için alınan diş kalıbı izleriyle tamamen uyuştuğu belirtildi.

Reklam
Reklam

DNA ve otopsi raporlarının okunmasından sonra suçunu itiraf eden sanık, "Olay günü alkollüydüm. Nikahsız eşim Türkan Gezginci'yle tartışmıştık. Ben alkolün verdiği etkiyle çocuğu dövmeye başladım. Bu sırada fenalaştığını gördüm ve gece saat 03.00 sıralarında ölünce çok korktum. Sabah saat 06.00 civarında çocuğun cesedini sepetli bir motosiklet ile Dicle Nehri kıyısındaki Hevsel Bahçeleri yakınlarına götürüp burada sardığımız battaniye ile gömdük. Şuursuzca yaptığım bu olaydan dolayı çok pişmanım, vicdan azabı çekiyorum" diye konuştu.

Mahkeme, baba Ahmet Kaptan'ı, 'Kendi öz çocuğunu birden fazla kez işkence ederek canavarca hisle ölümüne neden olmak'suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, her ne kadar pişman olsa ve duruşmalarda olumlu davranış içinde bulunsa bile işlenen cinayetin toplumda infial yaratacak derecede olması sebebiyle taktiri indirim uygulanmasına yer olmadığına karar verip cezayı müebbet hapse çevirmedi. Baba Ahmet Kaptan'ın cezası müebbet hapse dönüşseydi infaz indirimlerinden de yararlanarak 20 yıl sonra serbest kalacaktı. Bu durumda cani babanın ömrünü tamamlayana kadar cezaevinde kalacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Ahmet Kaptan, 2 yıl önce de, eşi Türkan Gezginci'yi kendisini aldattığı ve esrar bulmadığı gerekçesiyle burnunu kesmiş, 2 yıl hapis cezası yemişti.