Benim diyen ne demek? Benim diyen TDK sözlük anlamı nedir?

Deyimler, cümle veya söz öbeği olarak bulunabilirler. Deyimler, tıpkı atasözleri ve birleşik fiiller gibi kalıplaşmış ifadelerdir. Eski zamanlardan günümüze kadar gelmişlerdir ve söyleyeni belli değildir. Atasözlerinin ve birleşik fiillerin de oluşma zamanı bilinmez. TDK; deyimler, atasözleri ve birleşik fiilleri sözlükler yardımıyla listeler. Böylelikle bilinmeyen sözleri bulmak kolaylaşır. Benim diyen ifadesi de yaygın olarak kullanılan ve anlamı araştırılan sözlerden biridir. TDK sözlüğe göre Benim diyen ne anlama gelir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, günlük hayatta çok sık kullandığımız kalıplaşmış sözlerdir. Ancak hepsinin anlamını bilmek zordur. Bu nedenle bilinmeyen ifadeler için sözlüklere başvurulur. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiillerin anlamları TDK tarafından belirlenip çeşitli kaynaklarda paylaşılmaktadır. TDK’ye göre Benim diyen ifadesinin anlamı nedir? Benim diyen ne demektir?

Benim diyen Ne Demek? Benim diyen TDK sözlük anlamı nedir?

  • Benim diyen TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Benim diyen TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. kendine güvenen, güçlü olduğuna inanan

    Benim diyen Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Benim diyen adam bu işi yapamaz." - ****

Benim diyen ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

ben yokum (veya ben bu işte yokum) benden benden günah gitti
benden paso benden söylemesi ben hancı, sen yolcu oldukça
ben şahımı (veya şeyhimi) bu kadar severim beni sokmayan yılan bin (yıl) yaşasın benim oğlum bina okur, döner döner yine okur
Anahtar Kelimeler: