"Benim Mahallem Canım Mahallem" Kampanyası

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, toplumun temelindeki "mahalle" olgusu ve "aile" kavramlarının, modernleşmeyle birlikte yozlaşma tehdidi altında olduğunun toplum bilimciler

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, toplumun temelindeki "mahalle" olgusu ve "aile" kavramlarının, modernleşmeyle birlikte yozlaşma tehdidi altında olduğunun toplum bilimciler tarafından ifade edildiğini söyledi.

Coş, Hilton Oteli'nde Valilik tarafından "Benim Mahallem Canım Mahallem" sloganıyla başlatılan kampanyanın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, toplumun temeli olan ailenin, korunmasının, anayasa ile devlete verilmiş görevlerden biri olduğunu kaydetti.

Hem aile hem de aile temeli üzerinde en küçük kent yerleşim birimi olarak mahallelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, birlik ve beraberlik içinde, her ilçeden birer mahalleyi baz alarak, orada bir kalkınma çalışması, yardımlaşma, sosyal dayanışma gerçekleştirmek için kolları sıvadıklarını belirten Coş, "Toplumun temelinde olan mahalle olgusu ve aile kavramlarının modernleşmeyle birlikte yozlaşma tehdidi altında olduğu toplum bilimciler tarafından ifade ediliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Coş'un davetlisi olarak Adana'ya gelen AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş de mahalle hayatının yaşaması, gelenek ve göreneklerin sürdürülmesi, unutulan değerlerin tekrar hatırlatılması için yapılan kampanyanın başarılı olması dileğinde bulundu.

Vali Coş'un eşi Aylin Coş ise Adana Valiliği koordinasyonunda Seyhan'da Tellidere, Yüreğir'de PTT Evleri, Sarıçam'da Yavuz Sultan Selim, Çukurova'da Kurttepe mahallelerinde sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarının giderilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Geçmişte yaşanan mahalle sıcaklığı kavramının yeniden canlanacağını ve mahallelerin eski güzelliğine kavuşacağını anlatan Coş, şunları söyledi:

"Bu mahallelere odaklanıp, iskeletini çıkararak, ihtiyaçlarını tespit etmek istiyoruz. İş bulan kişinin kendini işinde geliştirmesi gibi çok yönlü yaklaşımlar sağlayacağız. Bütün mahalleri tarayıp aileye odaklanacağız. Okuyan çocuğuna eğitim konusunda yardımcı olacağız."

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da 4 merkez ilçeyi hedef alan kampanyaya Karaisalı ilçesinin de özelde eklendiğini belirterek, başarılı olacağına inandığı projede kendilerine düşen her türlü katkıyı sunacaklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz