Bennu Gerede Sanko Sanat Galerisi’nde Fotoğraf Sergisi Açtı

Ünlü sanatçı Bennu Gerede’nin Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı ‘Yalıtımın Mavi Yüzü’ konulu fotoğraf sergisi, sanatseverleri...

Ünlü sanatçı Bennu Gerede’nin Sanko Sanat Galerisi’nde açtığı ‘Yalıtımın Mavi Yüzü’ konulu fotoğraf sergisi, sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Blue’Safe Mavi Kale markasının ısı yalıtımının enerji verimliliğine katkısını anlatmak için hayata geçirdiği ‘Yalıtımın Mavi Yüzü’ fotoğraf sergisinin Anadolu yolculuğu durağı Gaziantep oldu.

Fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede’nin çektiği yalıtım temalı fotoğraflar, 12 Temmuz tarihine kadar Sanko Sanat Galerisi’nde sanatseverleri ağırlayacak.

Türkiye’yi il il gezerek ısı yalıtımıyla elde edilebilecek enerji tasarrufunu anlatan mavi fotoğraf kareleri, yalıtımın hayatı nasıl sarıp sarmaladığını ziyaretçilere gösteriyor.

Reklam
Reklam

Sergide yer alan Bennu Gerede’nin fotoğrafları, yalıtım ürünlerine sanatsal bir bakış açısı getiriyor. Binalarda kullanılan yalıtım malzemeleri fotoğraflarda kimi zaman bir şezlong, kimi zaman bir kaykay kimi zaman da bir köpek kulübesi olarak karşımıza çıkıyor.

Yalıtımın Mavi Yüzü sergisini diğer fotoğraf sergilerinden ayıran ilginç bir özellik de bulunuyor. Tüm fotoğraflar, mavi ısı yalıtım levhalarına basılmış olarak sergileniyor.

SERGİ, TÜRKİYE’NİN TÜM BÖLGELERİNİ GEZECEK

Blue’Safe Mavi Kale sözcülerinden Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, küresel ısınma, sanayileşme ve artan dünya nüfusu enerji kaynaklarının hızla tükenmesine neden olduğuna işaret etti.

Halkı ısı yalıtımıyla sağlanabilecek enerji tasarrufu hakkında bilinçlendirmek için Yalıtımın Mavi Yüzü projesini hayata geçirdiklerini belirten Akbaş, “Gelecek için mavi karelerin yer aldığı fotoğraf sergimizi Türkiye’nin tüm bölgelerinde gezdirerek halk nezdinde ısı yalıtım bilinci oluşturmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar sergilerden aldığımız tepkilerin hep pozitif yönde olması da bizim açımızdan son derece mutluluk verici ve teşvik edici” dedi.

Reklam
Reklam

Bugüne kadar 7 il ve 12 AVM gezdirdikleri sergi aracılığıyla ulaştıkları insanlara, ısı yalıtımıyla doğayı koruyarak da binalarını ısıtıp soğutabileceklerini ve faturada yüzde 50 tasarruf elde edebileceklerini anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Akbaş, Gaziantep’te kendilerine ev sahipliği yapan Sanko Sanat Galerisi yetkililerine teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: