Benzer eş anlamlısı nedir? Benzerin eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Eş anlamlı kelimeler, yazılışları ve okunuşları farklı olup aynı anlama gelen kelimelerdir. Türkçede birbiriyle eş anlamlı pek çok kelime bulunur. Bunlardan bir tanesi de benzer kelimesidir. Birden fazla eş anlamı bulunan benzer kelimesinin eş anlamlıları ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Yazılışları ve okunuşları farklı, fakat anlamdaş olan kelimeler yani eş anlamlı kelimeler denir. Anlamdaş kelimeler çoğu zaman birbirlerinin yerini tutabilir. Cümle içerisinde kullanıldıkları zaman eş anlamlı kelimelerden hangisi kullanılırsa cümlenin anlamı değişmez. Örneğin benzer eş anlamlısı kullanıldığı zaman cümle aynı anlamda kalır.

Benzer Kelimesinin Eş Anlamlısı Sözcükler

Benzer kelimesinin eş anlamlı kelimesi birden fazla kelime olarak karşımıza çıkar. Benzer kelimesi anlam olarak hem görünüş hem de nitelik bakımından başka birine benzetilen yani ona eş olan anlamlarına gelir. Eş anlamlı kelimeleri arasında ise; tıpkı, gibi, emsal, tıpatıp kelimeleri kullanılabilir. Benzer kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük cümle içerisinde kullanıldığı zaman anlamda herhangi bir değişiklik olmaz. Benzer ve eş anlamlı kelimeleri birbirinden farklı yazılışlara ve okunuşlara sahip olsalar da anlam bakımından aynı anlama gelir.

Reklam
Reklam

Türkçede birden fazla aynı anlama gelen fakat yazılışları ve okunuşları farklı olan kelime bulunur. Benzer kelimesinin de eş anlamlısı vardır. İnsanlar tarafından çok sık kullanılan bir kelime olan benzerin eş anlamlısı birden fazladır. Bu kelimelerin hepsinin yazılışları ve okunuşları ayrı ayrı olsa da hepsini anlamı aynıdır. Benzerin eş anlamlıları ile örnek cümleler şu şekilde sıralanabilir:

  • Senin de huyların babanın huylarıyla çok benzer. ( Benzer yerine emsal, tıpkı, gibi kelimeleri getirilebilir. )
  • Senin de huyların babanın huylarıyla çok emsal. ( Emsal yerine benzer, tıpkı, gibi kelimeleri getirilebilir.)
  • Senin de huyların babanın huylarıyla tıpkı. ( Tıpkı yerine emsal, benzer, gibi kelimeleri getirilebilir. )

Örnekler de görüldüğü gibi benzer kelimesinin yerine benzerin eş anlamlısı olan tıpkı ve emsal kelimeleri getirildiğinde anlamda herhangi bir değişiklik olmuyor. Eş anlamlı kelimeler yazılışları ve okunuşları farklı olsa da cümle içerisinde kullanıldığı zaman anlamı değiştirmez.

Reklam
Reklam