“benzinli Aracın Yıldızı Parlayacak”

Bosch Türkiye CEO’su Steven Young, Bosch Grubu olarak benzinli araçlarda yakıt tüketimini yüzde 30 azaltacak...

Bosch Türkiye CEO’su Steven Young, Bosch Grubu olarak benzinli araçlarda yakıt tüketimini yüzde 30 azaltacak enjeksiyon teknolojisini üreteceklerini belirterek, ”Dizeldeki konfora sahip olmak için benzinli araç kullanabilecek. Benzinli, eski yıldızını parlatacak. Yüzde 30 tasarruf sağlanacak. Aynı şekilde dizelde de tasarruf sağlayacak. Motorlar daha da küçülecek” dedi.

Dizel motoru 84 yıl önce geliştirdiği püskürtme teknolojisiyle kullanılabilir hale getiren Alman sanayi devi Bosch, benzinli otomobilleri eski günlerine döndürecek. Türk ve Alman mühendislerin geliştirdiği yeni benzin enjektörüyle benzinli otomobiller yüzde 30 daha az yakıt tüketecek. Bursa Hilton Otel’de basın mensuplarına yeni yatırımları hakkında bilgi veren Steven Young, yakıt tüketimini yüzde 30'a indiren teknoloji üretimini Bursa’da gerçekleştirerek, tüm Avrupa'ya ihraç ettiklerini söyledi. Bursa'da kapasite artırımı yapmayı düşündüklerini belirten Young, "Bosch Bursa Otomotiv Grubu, benzinli enjektör sistemleri cirosunu 300 milyon Euro’ya taşımak istiyoruz. Benzinli sistemlerde çalışan sayımızı geçen sene bin kişiye çıkarttık. Türkiye benzinli sistemler yatırımı konusunda 2013'e kadar 200 milyon avrodan fazla kalıcı yatırım yapmış olacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

“TASARRUFLU SİSTEM 2013’TE YOLLARDA OLACAK”

Bosch olarak Türkiye’nin 2023 hedeflerine birlikte gitmek istediklerini anlatan Young, yeni enjeksiyon sisteminin ekonomik ve çevreye daha duyarlı olacağını söyledi. Young, "Kullanış konforu da artacak. Yani benzinli mutlak ve mutlak daha talep görecek hale gelecek. Dizel de ekonomik hale gelecek. Dizeldeki konfora sahip olmak için benzinli araç kullanabilecek. Benzinli, eski yıldızını parlatacak. Yüzde 30 tasarruf sağlanacak. Aynı şekilde dizelde de tasarruf sağlayacak. Motorlar küçülecek. Dizel ve benzinli araçlarda yakıt tüketimini ortalama yüzde 30 düşürmek için çalışıyoruz. Bosch’un geliştirdiği teknoloji sayesinde motorlar giderek daha kompakt bir hale gelmekte ve artık çok daha verimli çalışacak. Böylece güçten ve konfordan ödün vermeden yakıt tüketimi, dolayısıyla da karbon emisyonu azalacak. İçten yanmalı motorlar için Bosch’un geliştirmekte olduğu teknoloji sayesinde bir benzinli motor 100 kilometrede 5,5 litre tüketir hale gelecek, dizel motorlarda ise bu rakam 3,6 litreye kadar inecek. Özetle bugünün standart motorlarına oranla yakıt tüketimi ortalama yüzde 30 azalacaktır. Biz 19 ayrı otomobil firmasıyla çalışıyoruz. Tasarruf sistemiyle alakalı Mercedes ile görüşmelerimiz sürüyor. Ama yakıtta yüzde 30 tasarruf sağlayan sistemlerimiz 2013'te yollarda olacak. Bu projeye 200 milyon euro ayırdık" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: