Berat Kandili

AK Parti Burdur Milletvekili Hami Yıldırım, "Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, her türlü ayrılık ve ayrımcılığı, bencillik

AK Parti Burdur Milletvekili Hami Yıldırım, "Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, her türlü ayrılık ve ayrımcılığı, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmaya çalışalım" dedi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Berat Kandili'nin Allah'ın rahmet ve mağfiretine sığınılan, gönüllerin tövbe ile arındırıldığı bir gece olduğunu bildirdi. Kandilin af ve rahmete kavuşma düşüncesiyle geçirilmesi gerektiğini belirten Hami Yıldırım, ayrıca Berat Kandili'nin kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günü olduğuna da dikkati çekti.

Reklam
Reklam

Hami Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gönüllerimizin müstesna bir coşku yaşadığı bu mübarek gecede, her türlü ayrılık ve ayrımcılığı, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmaya çalışalım. Yaşadığımız hayatın geçici olduğunu, Allah katında kalıcı olanın ise imanımızın ve yararlı işlerimizin olduğunu fark edelim. Bu gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun farkına varmalı, yardımlaşma ve dayanışma içinde birbirimizi sevip, gözetmeliyiz. Unutulmasın ki birlikte yaşamanın yolu, hoşgörüden geçer. Birbirimizi anlayarak, kin ve nefreti bir tarafa bırakarak, karşılıklı anlayışla birbirimize sabır göstererek, yaşamımızı devam ettirmeliyiz."

Muhabir: Volkan Poliçe

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: