Berdan Barajının Doluluk Oranı Yüzde 95’e Ulaştı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü M. Kamil Ülgen, şehrin içme...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü M. Kamil Ülgen, şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan Berdan barajının doluluk oranının yüzde 95’e ulaştığını söyledi.

Ülgen, mayıs ve haziran ayında karların erimesiyle barajın tam doluluğa ulaştığını, kentte bu yaz da su sıkıntısının yaşanmayacağını ifade etti. Şehir şebekesinden verilen suyun Dünya Sağlık Örgütü standartlarında olduğunun altını çizen Ülgen, Berdan Arıtma Tesisi’nde günlük 180 bin metreküp su arıtıldığını belirtti. Ülgen, arıtılan suyun kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin de sürekli yapıldığını kaydetti. Son yıllarda dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma ve bilinçsiz kullanımının etkisiyle su seviyelerinde önemli düşüşlerin yaşandığını vurgulayan Ülgen, “DSİ 6. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Berdan barajının doluluk oranı yüzde 95. Kent merkezi ile merkeze bağlı birçok köy ve beldenin içme suyu ihtiyacını karşılayan barajdaki su rezervi bir yıl boyunca şehrin ihtiyacını karşılayacak düzeyde.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz