Berdan Cıvata Kaliteyi Ar-ge İle Yakaladı

Tarsus Mersin OSB’de dördüncü arsasına da yatırıma hazırlanan Berdan Cıvata kaliteyi, kapasitesini sürekli arttırdığı test...

Tarsus Mersin OSB’de dördüncü arsasına da yatırıma hazırlanan Berdan Cıvata kaliteyi, kapasitesini sürekli arttırdığı test laboratuvarındaki Ar-Ge çalışmaları ile yakaladı.

1979 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde 150 metrekarelik atölyede ikinci el 5 tezgah ve 5 çalışanla Hasan ve Yunus Şemsi kardeşler tarafından kurulan Berdan Cıvata, bugün Mersin-Tarsus OSB’de 33.000 metrekarelik alan üzerinde 9000 metrekarelik kapalı tesislerde 170 civarında çalışanı ile her türlü yüksek mukavemetli cıvata, somun ve saplama üretiminin yanı sıra rüzgar enerji santralleri için de bağlantı elemanları üretiyor.

Reklam
Reklam

Türkiye genelinde kendi sektöründe faaliyet gösteren 5-6 firmadan birisi olan Berdan Cıvata Sanayi A.Ş, TSE ve ISO 9001 Belgeleri dışında Türkiye’de bu sektörün ilk CE Belgesini ve ilk "Tucsamark Sertifikası"nı alarak kalitesini taçlandırdı. Berdan Cıvata, yine kaliteye yönelik "Ü" belgesi almak için bir Alman Danışmanlık Firması ile sözleşme imzaladı.

Tarsus OSB’de 9 bin metrekarelik tesislerde 170 elemanla cıvata somun saplama üreten ve ürünlerin yüzde 50 kadarını Almanya, İspanya ve Hollanda gibi Avrupa’nın sanayide gelişmiş ülkelere ihraç eden Berdan Cıvata'nın yurt içi müşterileri arasında ise Gama, Tekfen, Alsim Alarko, Astaldi, Özaltın, STFA, Çalık Holding gibi büyük müteahhitlik firmalarının yanı sıra Petkim, Tüpraş, TPAO gibi petrol sektöründe faaliyet gösteren dev firmalar da bulunuyor.

Şirket kurucusu Hasan Şemsi, "Kaliteye verdiğimiz önem nedeniyle test laboratuvarımızın kapasitesini artırarak Türkiye’deki cıvata somun sektörünün en zengin test laboratuarlarından birine sahip bir kurum olmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Hasan Şemsi, M150 çapı ve 18 Metre uzunluğu ile en uzun ve en kalın çaplı ankraj cıvataları üreterek büyük çaplı cıvata ve benzeri bağlantı elemanları üreticisi olarak yurtiçinde ve yurtdışında isim yapmış bir firma olduklarını söyledi. Şemsi, “Türkiye’nin cıvata somun sektörünün en büyük kapasiteli sıcak somun presine sahip firmamız otomatik tezgahta M33 çapa kadar büyük miktarlarda somun üretebilmektedir. Rüzgar enerji ve güç santralleri, petrokimya tesisleri, enerji hatları, basınçlı kap ve kazan üreticileri, otomotiv, ağır sanayi ve inşaat sektörüne cıvata, somun, saplama, U ve J ankraj cıvataları, demiryolu ile ilgili cıvata ve somunları gibi çok çeşitli tipte ürünleri elektro ve daldırma galvanizli olarak üretmekteyiz. Gıda ve Kimya Sektörüne de paslanmaz cıvata üretimlerimiz var'' dedi.

Avrupa’dan ve ülkemizden artan taleplere cevap verebilecek şekilde yapılanmak üzere sıcak daldırma galvaniz tesisi ile elektro galvaniz tesisini ve bunun yanında ısıl işlem tesisini bünyelerinde kurarak entegre bir tesis haline geldiklerini kaydeden Şemsi, “Yeni yatırımlar için Tarsus-Mersin OSB’de 10 bin metrekare büyüklükte dördüncü arsamızı da almış bulunuyoruz. Sanayicilik veya üretim zor ve meşakkatli bir iştir. Ama bir defa başladınız mı duramıyorsunuz. Sanayileşmiş ülkelere de satabildiğimiz makine parçalarını üretmenin heyecanı yanında ülkenin istihdamına ve ihracatına katkıda bulunmak bizleri kamçılamaktadır. Kapasite arttırmanın yanında bir yabancı kuruluşla ortaklık yapmakta hedeflerimiz arasındadır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İhtiyacı olan elektriği kendi çatılarında Güneş Santrali kurarak elde etmeyi düşünen Hasan Şemsi, bu konuda 2x500 Kw’lık bir enerji santralinin proje çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: