Berfo Ana’nın Yakınlarından Başkan Tanık’a Anlamlı Ziyaret

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yaşamının son 33 yılını oğlunun kemiklerini arayarak geçiren Berfo Ana’nın...

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yaşamının son 33 yılını oğlunun kemiklerini arayarak geçiren Berfo Ana’nın yakınlarını, Ankara Göle Derneği kurucularıyla birlikte makamında ağırladı.

Tanık, yaşamının son 33 yılını oğlu Cemil Kırbayır’ın kemiklerini arayarak geçiren Berfo Ana’nın yakınlarını kabul etti. Berfo Ana’nın 105 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından, onun adını Çankaya’da bir parkta yaşatacağını bildiren Başkan Tanık’a teşekkür ziyaretinde bulunan heyet, bu durumdan gurur duyduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Ablasının ölümünün hemen ardından, onun adının yaşayacağını duymaktan güç aldıklarını vurgulayan Berfo Ana’nın kardeşi Torun Karakaya, “Ömrünün büyük bir bölümünü evladının kemiklerini bulmak için harcamış ama sonuca ulaşamadan yaşamını kaybetmiş olan ablamın adının yaşayacak olması bizim için son derece anlamlıdır. Ablamın adını parka vererek, bize güç verdiniz” dedi.

Derneğin Kurucu Başkanı Metin Demir, Kars Göleli olan Berfo Ana’nın komşusu olduğunu belirterek, “Oğlu Cemal Kırbayır’ı kaybetmesinin ardından büyük acılar yaşayan Berfo Ana, yine de her zaman dimdik ayakta kaldı. O her zaman direnen insanlardan oldu” diye konuştu.

Derneğin Genel Başkanı Kazım Karabacak ve Berfo Ana’nın torunu Tülay Pamuk da, Başkan Tanık’a demokrasi mücadelesinin unutulmayacak isimlerinden Berfo Ana’ya gösterdiği saygının kendilerine gurur verdiğini vurguladı.

Başkan Tanık ise, Berfo Ana’nın yaşadığı acıları gelecek kuşakların asla yaşamamasını dilediğini belirterek, Berfo Kırbayır’ın, Türkiye’nin karanlık bir döneminin, çocuklarının mezarından dahi yoksun bırakılan kayıp analarının simgesi olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Berfo Ana anısına yapılacak parkın temeli 9 Mart 2013 tarihinde atıldı. Park, Ortadoğu Teknik Üniversitesi A4 Kapısı girişinde Çiğdem 100. Yıl Bölgesi’nde yer alacak. Parkın yıl sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz