Bergama Atık Su Arıtma Tesisi'nin Kesin Kabulü Yapıldı

İzmir'in Bergama ilçesinde 2011 yılında çalışmaları tamamlanarak faaliyete geçen atık su arıtma tesisinin kesin kabul...

İzmir'in Bergama ilçesinde 2011 yılında çalışmaları tamamlanarak faaliyete geçen atık su arıtma tesisinin kesin kabul protokolü, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve İller Bankası A.Ş. İzmir Bölge Müdürü Muhittin Menekşe tarafından imzalandı. Atık suların insan ve çevre sağlığına uygun hale getirilmesi amacıyla çalışmaları belediye tarafından yürütülen tesiste, faaliyete başladığından bu yana ilçenin günlük 13 bin metreküp atık suyu arıtılarak Bakırçay Deresi’ne dökülüyor. 78 bin nüfusun ihtiyacını karşılayan tesis karbon, azot ve fosfor giderimini de büyük ölçüde sağlıyor.

Reklam
Reklam

Avrupa standartlarına uygun hazırlanan, uzun vadede Bergama’nın artacak nüfusunun ihtiyacını da çözebilecek potansiyele sahip tesisten çıkan stabil su ileriki dönemlerde tarım sulamasında, çamur ise gübrelemede kullanılabilir hale gelecek. Şehir şebekesinden gelen atık suları toplama bacası, kaba ve ince ızgara, havalandırma, havuz ve filtrelemeden geçiren tesis, çıkış suyun Bakırçay’a döküyor.

İmza töreninde konuşan Başkan Gönenç, tesisin uzun bir süreç sonunda faaliyete geçtiğini, önceki dönemlerde görev yapmış belediye başkanlarının da çabaları bulunduğunu ifade etti. Gönenç, “Bergama’nın kamoyunda da bilinen bir çevre duyarlılığı söz konusu. Yerel yönetimlerin bu tür projeleri hayata geçirmesi çok önemli.” dedi. Bölge Müdürü Menekşe ise, “İmzaladığımız kesin kabul protokolüyle yüzakı tesisin Bergama Belediyesi’ne devri gerçekleşmiş oldu. Atık suların insan ve çevre sağlığına uygun hale getirilmesi ve çevre için güvenilir koşulların sağlanması oldukça önemli.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: