Bergama İlçe Müftüsü Canbey iftarda veda etti

İzmir’in Bergama ilçesinde, Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi ve müftülüğü ortaklaşa veridği iftar, veda yemeğine dönüştü....

İzmir’in Bergama ilçesinde, Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi ve müftülüğü ortaklaşa veridği iftar, veda yemeğine dönüştü. Bundan 8 yıl 8 ay önce, yine bir ramazanda Bergama İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Bayram Canbey, iftar yemeğinin ardından yaptığı veda konuşmasıyla görevinden ayrıldı. Bursa'nın İnegöl ilçesine atanan Canbey'in veda yemeğine dönüşen iftara Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman, çok sayıda daire amiri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle din görevlileri katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Kaymakam Yücel, üç yıl birlikte çalıştığı Müftü Canbey'den övgüyle bahsederek, “Benim tanıdığım kadarıyla Bayram Canbey yapıcı, hoşgörülü, her kesimle iyi ilişkiler kurabilen bir şahsiyet. Zaten din görevlilerinde de bu tür özellikler olmalı. Kendisiyle birlikte çalışmaktan zevk aldım. Bursa İnegöl, tercih ettiği bir yerdi, Allah nasip etti. Bundan sonraki görevlerinde ailesiyle, çocuklarıyla ve torunlarıyla sağlıklı, başarılı bir hayat diliyorum.” dedi.
Veda konuşması için kürsüye gelen İlçe Müftüsü Canbey ise herkesten helâllik isteyerek şunları söyledi: "Bergama'da 2002 yılı ramazan ayının ortasında başladığım görevimden, yine aynı mübarek ayın ortasında ayrılıyorum. Güzel dostluklar edindiğim bu şehri, hayatım boyunca unutamayacağım. Görevde bulunduğum süre içinde dinî ve hayrî hizmetlerde yardım ve desteklerini esirgemeyen başta sayın kaymakamım olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve Bergamalılara canıgönülden teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından Kaymakam Yücel, müftülük çalışanları tarafından hazırlanan plaketi Canbey'e verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz