Bergama'da engelli merkezi açıldı

İZMİR (A.A) - Bergama'da engelli merkezi hizmete girdi.

İZMİR (A.A) - Bergama'da engelli merkezi hizmete girdi.

Bergama Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi'nin açılışında konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, yıllar önce yangında hasar gören ve Yeşilsoy ailesi tarafından bağışlanan binanın belediye tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından engelli merkezi olarak hizmet vereceğini söyledi.

Gönenç, engellilerin toplumun önemli birer parçası olduğunu ifade ederek, "Yıllardır atıl vaziyette bulunan binayı restore ettik. Bu sayede kente önemli bir merkez kazandırıyoruz. Rahmi Yeşilsoy Engelli Merkezi adıyla hizmet verecek binada engelli vatandaşlarımız çeşitli kurslara, eğitimlere katılacaklar. Tüm bunlarla hayata daha fazla dahil olacak engelli vatandaşlarımız kendilerine faydalı yeni şeyler öğrenirken, aynı zamanda üretmenin de keyfine varacaklar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Rıfat Emekçi de merkezin engelliler için çok büyük kazanç olduğunu söyledi.

Binayı bağışlayan Rahmi Yeşilsoy'un annesi Gülseri Yeşilsoy, binanın engellilere yönelik hizmet verecek olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Açılışta engelli öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: