Bergama'da "uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" Dördüncü Kez Başlıyor

Bergama Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, yeni iş kurmak isteyen girişimcilere...

Bergama Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, yeni iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik verilen, KOSGEB'in sunduğu hibe ve faizsiz kredi desteğini kapsayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’nin dördüncüsü başlıyor.

Dördüncüsü hayata geçirilen proje dahilinde, toplam 25 kişinin kabul edileceği eğitimlere 18 yaşını tamamlamış, İŞKUR’a kayıtlı işsizler (emekli olanlar hariç) ve girişimcilik programından daha önce yararlanmamış olan girişimci adayların katılabileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Eğitim sonunda bitirme projesi hazırlayacak kursiyerler, projeleri KOSGEB komisyonu tarafından incelendikten ve uygun görüldükten sonra 30 bin TL hibe, 70 bin TL'si ise sıfır faizli, ilk iki yılı ödemesiz 4 yıl vadeli kredi olmak üzere toplam 100 bin TL'lik destek almaya hak kazanacaklar.

Eğitimlerin hayırlı olmasını dileyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ilk üç etapta eğitimlerini tamamlayan pek çok girişimcinin iş yaşamına adım attığını dile getirdi. Eğitimlerle desteklenecek 25 yeni girişimcinin daha kendi işine kavuşacağını ve Bergama ekonomisinde yeni istihdam alanları yaratacağını ifade eden Gönenç, tüm girişimci adaylarına şimdiden başarılar diledi.

Yapılan açıklamada; "Uygulama Girişimcilik Eğitimi müracaatları, 1 Mart 2013 Cuma günü saat 17.00’de sona erecek. Başvurular üzerinden yapılacak elemeleri geçen adaylar, 5 Mart 2013 Salı günü www.bergama.bel.tr adresli internet sitesinde açıklanarak mülakata çağırılacaktır. Mülakat 6 Mart 2013 Çarşamba günü Belediye hizmet binası yanında bulunan Haluk Elbe Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilecektir" denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: