Bergama’daki Dereler Islah Ediliyor

Bergama Belediyesi ve Devlet Su İşleri’nin girişimiyle ortaklaşa yürütülen proje çerçevesinde sürdürülen dere ıslah çalışmaları...

Bergama Belediyesi ve Devlet Su İşleri’nin girişimiyle ortaklaşa yürütülen proje çerçevesinde sürdürülen dere ıslah çalışmaları tamamlandı. Bu kapsamda, yıllardır atıl durumda olan iki dere ıslah edilerek yepyeni bir görünüme kavuştu.

İzmir Valiliği tarafından birinci derecede yapılması gereken çalışmalar arasına alınan proje kapsamında kentte bulunan dereler ıslah edildi. Derelerin ıslahı ile ilgili çalışmanın yapılacağı bölgedeki ev, tarla, arazi gibi tüm taşınmaz gayrimenkullerin gerekli istimlak işlemleri Bergama Belediyesi tarafından yürütüldü. Bergama'nın uzun yıllardır kanayan yarası olan Çıbandede ve Ayvaz Ali Dereleri’nin ıslah çalışmaları Belediye ile imzalanan protokolle DSİ tarafından gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Yürütülen çalışmalarla bölge halkının yaşadığı taşkın sorunlarının son bulacağını bildiren Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bergama’nın uzun yıllardır giderilemeyen bir sorunu çözüme kavuştu. Derelerde yapılan ıslah çalışmaları yağmur sonrası sel taşkınlarıyla karşı karşıya kalan insanlarımızı sıkıntılarından kurtaracak, bölge rahat bir nefes alacak” dedi. Başkan ayrıca, Galenos çayının da proje ve çalışmaların tamamlanmasının ardından ıslah edileceğini söyledi.

Bergama Belediyesi, 2002 yılında Cumhuriyet Caddesi’nde yapılan yağmur suyu ızgaralarında da çalışmalar yürütüyor. Araçların geçişleri sırasında ses çıkaran, yağmurlu havalarda kaymalara yol açan ızgaralarda gerçekleştirilen çalışmalarda, mevcut demir ızgaraların yerine beton ızgaralar yerleştiriliyor. Hükümet Konağı önünde başlatılan uygulamanın başarılı sonuçlanması durumunda tüm kanal boyunca gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Çalışmanın deneme niteliği taşıdığın kaydeden Başkan Gönenç, beton ızgaraların kentteki yoğun trafiğe uygun olduğunu söyledi ve uygulamanın özellikle yağmurlu havalarda ortaya çıkan kayma riskini ve araç geçişleri sırasında yaşanan sesleri ortadan kaldıracağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: