Bergamalı Işadamlarına Dış Ticaretin Önemi Anlatıldı

İzmir’in Bergama ilçesinde, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) tarafından, “Ticaret Çok Kolay” isimli bir...

İzmir’in Bergama ilçesinde, Bakırçay Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) tarafından, “Ticaret Çok Kolay” isimli bir konferans düzenledi. Gediz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dinçer Yarkın’ın verdiği, Park Bergama’daki konferansa AK Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper, BASİAD Başkanı Halil Gider, eğitim danışmanı Nazmi Peker, Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak, oda başkanları ve çok sayıda işadamı katıldı.

Açılış konuşması yapan BASİAD Başkanı Gider, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Dış ticareti önemsediklerini belirten Gider, 2023 yılında Türkiye’nin hedefi olan 500 milyar dolar ihracata bulunmak için gayret sarf ettiklerini söyledi. Ardından geçilen konferansta Öğretim Görevlisi Yarkın ise dış ticaretin önemiyle birlikte ihracatçı olmanın yol ve yöntemlerini anlattı. Dünyada çok çeşitli pazarlar bulunduğunu ifade ederek, “Bunlar arasında Afrika çok önemli. Yatırım amaçlı bu ülkede üretim yapılabilir. Bu konuda Türk işadamlarını sürekli davet ediyorlar.” dedi. Pazar çeşitliliği açısından ihracatın çok önemli olduğunun altını çizen Yarkın, Türkiye’nin 500 milyar dolar hedefini yakalanması için doğru yatırım yapılacak ülkeleri araştırmak ve bir an önce buralarda üretim yapmak gerektiğini vurguladı. Ticarette mutlaka riskler olacağını da hatırlatan Dinçer Yarkın, “Oyun kuralına göre oynandığında, etkin bir pazar araştırması yapıldığında ticaretin o kadar zor olmadığı, hattâ iç pazardan daha kolay olduğu görülecektir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Eğitim danışmanı Peker ise BASİAD olarak yurtdışı gezileri düzenlediklerini, bundan amacın hangi ülkede ne gibi yatırımlar yapılabileceğini görmek olduğunu ifade etti. Dünyanın dört bir yanında Türk okulları açılması suretiyle Türk kültürünün yaygınlaşmasıyla Türkiye'ye karşı büyük bir teveccühün yerleştiğine değinen Peker, aynı atılımın dış ticarette de yapılmasının, ülkenin gelişmesi adına büyük önem taşıdığını vurguladı. Nazmi Peker, konuşmasının sonunda 24-26 Mayıs 2013 arasında İzmir Kültürpark'ta yapılacak 11 Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni'ne herkesi davet etti. Burada çok önemli faaliyetler yapılacağını duyurarak, “140 ülkeden gelen öğrencilerle aynı dili konuşmak suretiyle sohbet etme imkanı bulacaksınız.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: