Bergama'ya acil müdahale timi

İZMİR (İHA) - Bergama Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulan "Acil Müdahale Timi" ile trafik kazaları, doğal afet ve intihar olaylarına anında müdahale edilebilecek. Acil Müdahale Timi için gerekli bütün malzeme ve donanımın Belediye İtfaiye Müdürlüğü'ne kazandırıldığı, 248 milyar liraya 26 metre uzunluğunda merdivene sahip son sistem bir itfaiye aracı alındığı bildirildi.

İzmir-Bergama-Çanakkale Karayolu'nun Bergama bölümü ile Bergama-Soma-Kırkağaç Karayolu'nun Bergama bölümünde meydana gelebilecek trafik kazalarına müdahale edebilmek için, Bergama Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesince Acil Müdahale Timi kuruldu. Son sistem acil kurtarma araç ve gereçleriyle donatılan Acil Müdahale Timi, trafik kazalarından doğal afete ve intihar olaylarına kadar her türlü olaya acil müdahale edebilecek. Tim için ayrıca, 248 milyar liraya 26 metre yüksekliğe uzayabilen merdivene sahip, 5 ton su, 500 litre köpük taşıma kapasiteli son sistem donanımlı bir itfaiye aracı alındığı kaydedildi. Yine belediyede bulunan ve atıl durumda olan 1994 model bir kamyonun da yaklaşık 40 milyar lira harcanarak itfaiye aracına dönüştürüldüğü belirtildi.

Reklam
Reklam

Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda Acil Müdahale Timi ve yeni itfaiye aracının tanıtımı için bir tören düzenlendi. Törene Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, Belediye Başkanı Raşit Ürper, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Raşit Ürper, yaşam için en önemli unsurun can güvenliği olduğunu belirterek, Bergama Belediyesi'nin bu yönde yaptığı yaklaşık 400 milyar liralık yatırıma dikkati çekti. Başkan Ürper, "Bu sistemle, trafik kazasında zarar gören araç kolayca parçalanabilecek ve içinde kalan yaralılar, hemen çıkarılabilecek. Araç üzerinde bulunan vakumlu sedye ve atel takımıyla, yaralıların fazla sarsılması önlenerek, acilen en yakın hastaneye kaldırılmaları sağlanabilecek. Yine bu donanımlı araç üzerinde bulunan beton kesme makinesiyle, deprem felaketlerinde arama-kurtarma çalışmaları yapılabilecek. Aracın üzerinde bulunan motopompla, ilçemizde meydana gelebilecek sel baskınlarına müdahale edilebilecek. Çok yönlü olarak acil müdahalelerde kullanılabilecek aracımız, üzerindeki geliştirilmiş atlama yatağı ile ilçemizde meydana gelebilecek intihar olaylarının da ölümsüz sonuçlanması için çaba gösterilecek. Yeni aldığımız yangın elbiseleri, yangın maskeleri, oksijen tüpleri ve yangın battaniyeleri ile itfaiyemizi donanımlı bir hale getirdik" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam