Berkin Elvan'ın Ölümü

İZMİR/AYDIN/UŞAK (AA) - İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe geçen gruba polis müdahale etti.

İZMİR/AYDIN/UŞAK üyeleri karşı çıktı. Açıklamanın yürüyüşe katılan tüm gruplar adına yapılmasını isteyen TGB üyeleri, ayrıca Türk bayrakları taşımaları ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atmalarına da gruptaki bazı kişilerin müdahale ettiğini öne sürdü. Basın açıklaması yapılırken sloganlarını sürdüren bazı TGB üyeleri, boğazlarının sıkıldığını, darbedildiklerini belirterek tepki gösterdi. Arbedenin dinmesi üzerine TGB üyeleri meydanı terk ederken basın açıklaması yarım kaldı. - Uşak Uşak'ta akşam belediye önünde toplanan ve aralarında bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin bulunduğu grup, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. İsmet Paşa Caddesi'nden Ata Park'a kadar ilerleyen gruptakilerden bazıları yol kenarında asılı AK Parti bayraklarını sökerek parçaladı. Polisin engel olmaya çalıştığı kişiler daha sonra olay yerinden uzaklaştırıldı. Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, grup adına yaptığı basın açıklamasında, Berkin Elvan'ın ölümüne neden olanların cezalandırılmasını istedi. Berkin Elvan'ın evinden ekmek almaya giderken olaylara müdahale eden polisler tarafından atılan gaz fişeğinin kapsülü ile yaralandığını, 269 günlük yaşam mücadelesini kaybettiğini ifade eden Yavaş, "Berkin'i, Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren ağabeylerinin yanına uğurluyoruz" dedi. Grup, açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra eylemi sonlandırdı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: