Berkin Elvan'ın Ölümü

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Hatay'da yapılan eyleme polis müdahale etti.

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Hatay'da yapılan eyleme polis müdahale etti. Antakya Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, sloganlar atarak Gündüz Caddesi'nden Armutlu Mahallesi girişine kadar yürüdü. İlerlemelerine izin verilmemesi üzerine, gruptakiler güvenlik güçlerine havai fişek, taş ve bilye attı. Dağılmaları yönünde uyarılara rağmen gruptakiler saldırıyı sürdürünce, polis TOMA'dan su sıkarak müdahale etti. Gündüz, Turunçlu ve Çekmece caddelerine dağılan grup, buralarda tekrar toplanarak çöp bidonları ve bazı eşyaları yakarak barikat yaptı. İllegal örgüt üyelerinin silah kullanabileceği duyumları üzerine, polis güvenlik önlemlerini artırarak gazetecileri alandan uzaklaştırdı. Bir süre eylemi devam ettiren grup daha sonra dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: