Berlin'de çeyrek final coşkusu

BERLİN (İHA) - 2006 Dünya Kupası'nda Almanya'nın, İsveç'i 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmesi başkent Berlin'de coşkuyla kutlandı.

İsveç maçı için Berlin'in tarihi Brandenburger Tor Kapısı önünde toplanan 700 bin Alman taraftar, karşılaşma boyunca büyük heyecan yaşarken, atılan gollerden sonra sevinç çığlıkları attı. Alman taraftarlar, karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamalarda, Dünya Kupası'nı kazanacaklarına inandıklarını söylediler. İsveç karşısında çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirten taraftarlar, özellikle orta saha oyuncularının, çok iyi performans gösterdiklerini ifade etti. Karşılaşmayı Alman taraftarlarla birlikte seyreden gurbetçiler de galibiyet kutlamalarına katılırken, gurbetçilerden Ahmet Demir, Almanya'nın galibiyetine çok sevindiğini, Dünya Kupası'nda Almanya'nın mutlu sona ulaşacağını iddia etti. Demir, Almanya Milli Takımı'nın başarısının arkasında ekip çalışmasının yattığını da sözlerine ekledi. Bu arada, Berlin'in ünlü Kudamm Bulvarı'nda araç konvoyu oluşturan bazı gurbetçiler de Almanya bayraklarıyla zafer turu attı. Gurbetçilerin, tur sırasında Dünya şampiyonu Almanya şeklindeki tezahüratı da dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Almanya'ya 2-0 yenilerek Dünya Kupası'na veda eden İsveç'te taraftarlar, alınan mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını söyledi.