Bermek: Amacımız tarafsız ve eşit olmak

ANKARA (İHA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Adayı Ayhan Bermek, Türk futbolunu dünyada hakettiği yere taşıyacaklarını belirterek, "Amacımız tarafsız ve herkese eşit seviyede duran bir federasyon olmak. Türk futbolunu dünya üzerinde zevkle seyredilen bir ekol haline getireceğiz" dedi.

Ankara Sheraton Oteli'nde gerçekleştirilen genel kurulda ilk konuşmayı başkan adaylarından Ayhan Bermek yaptı. Başkan Adayı Ayhan Bermek, TFF başkanlık seçimininin Türk futboluna hayırlı olmasını dileyerek, "Türk futbolu kaos içerisinde değildir. Türk futbolunda istenmeyen olaylar yaşanmış ve mevcut federasyon yönetimi medeni bir cesaret göstererek seçim kararı almıştır. Birikimimi ve deneyimlerimi Türk futbolunun hizmetine sokmak için aday oldum. Şahsımın değil fikirlerimin hakim olması için başkan adayı oldum. Emin adımlarla yoluma devam ettim ve aynı kararlılıkla bugün karşınızdayım. Bizi destekleyenler Türk futbolunda özlem duyulan ilkelerin peşinden gidenler olacaktır. Bu bir bayrak yarışıdır ve bu bayrak yarışında da sizlerden alacağımız destekle ipi göğüslüyeceğimize inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Tarafsız ve herkese eşit seviyede duran bir federasyon olacaklarını ifade eden Bermek, "Amacımız federasyonu Türkiye'ye yakışır bir hale getirmek ve yapısını standartlarla futbola yön verecek şekilde yapılandırmaktır. Şeffaf ve disiplinli bir yönetim, hukunun üstün olduğu bir futbol anlayışını hakim kılmak için çalışacağız. Anadolu kulüplerinin, 2. ve 3. Lig kulüplerinin sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. 2. ve 3. Lig kulüplerini sıkıntıya sokan tescil ücretini kaldıracağız. Güçlü kadromuz, kararlı tutumuzla futbola yeni kaynaklar yaratacağız. Bu ancak hedeflerle ve güçlü bir yapıyla olur. Dış dinamiklerden beslenecek futbolumuz, bu imkanlara sahiptir ve güçlü kadromuzla bu sorunları çözeceğiz. Futbol için daha çok kaynak yaratmak ilk amacımızdır" diye konuştu.

Türk futbolunu hakettiği yere taşıyacaklarını söyleyen Bermek, "Türk futbolunu dünya üzerinde zevkle seyredilen bir ekol haline getireceğiz. Türk futbolunu hakettiği yere taşıyacağız. Spor ruhu ve fair-play'i toplumumun tüm kesimlerine yayacağız. Uluslararası başarılar için karşınızdayız ve bize inanır, beni ve ekibimi seçerseniz adam ve kulüp kayırmam. Yönetimde formasını üzerinden çıkarmayan yöneticiler olmayacak. Hakem şaibeleri, kaynakların adaletsiz dağıtımı olmayacak. Adil ve şeffaş yönetim, kaynakların adil paylaşımı ve tribünlerde sevgi saygı, finallerde mücadele eden bir Türk futbolu oluşturacağız. Türk bayrağını uluslararası arenalarda başarıyla dalgalandırıp, zaferlerle danatılmış Türk futbolunu genç nesle iftiharla miras bırakacağız. Siz delegeler, Türk futbolunun geleceğine yön vereceksiniz. Bu oylarla başarı ve başarısızlıkta vicdani vebal taşıyacaksınız ve sizleri sağduyuya davet ediyorum. Geçmişten ders alalım ki tarih tekerrür etmesin. Türk futbolunun kazanmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam