Bernd Schuster resmen Beşiktaş'ta

Beşiktaş, Alman teknik direktör Bernd Schuster ile 2 yıllığına anlaştı.

Mustafa Denizli ile yollarını ayıran Beşiktaş, teknik direktörlük görevi için 'Sarı Melek' lakaplı Alman teknik adam Bernd Schuster'le anlaşmaya vardı.

Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun transfere onay vermesinin ardından Siyah-beyazlılar'ın, Alman teknik adamla 2 milyon 600 bin euro karşılığında 2 yıllık sözleşme imzaladığı bildirildi.

Transfere ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Beşiktaşlı yönetici Mete Düren, transferi doğrulayarak Alman teknik adamın gelecek hafta içerisinde Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde haber ajanslarından Siyah-beyazlı kulübün Schuster ile anlaştığı haberleri geçmişti. Ancak bu haberlerden kısa bir süre sonra Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, bu iddiaların tamamen yalan olduğunu dile getirmişti.

BERND SCHUSTER KİMDİR?

Bernd Schuster, 22 Aralık 1959'da Augsburg Batı Almanya'da dünyaya geldi. Fabio Capello'nun görevine son verilmesinden sonra Başkan Ramon Calderon onu Real Madrid'in başına getirdi.

Ayrıca eski bir futbolcu olan Schuster, daha önce Real Madrid, FC Barcelona, 1. FC Köln, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen gibi dönemin büyük takımlarında forma giydi.

2007-2008 sezonunda takıma büyük yıldızlar transfer ettirip kariyerinde zirveye ulaştı.

FC Barcelona'dan Javier Saviola, FC Chelsea'den Arjen Robben, Manchester United'tan Gabriel Heinze, Ajax Amsterdam'dan Wesley Sneijder gibi yıldızları transfer ettirdi.

İspanya da Barcelona ve Real Madrid takımlarında hem futbol oynayan hem de teknik direktörlük yapan Bernd Schuster, Almanya da FC Köln, Ispanya'da Atletico Madrid, FC Getafe ve UD Levante takımları ile Ukrayna'da Shaktar Donetsk takımlarını çalıştırdı.

21 kez Almanya A Milli takım formasını giyen Schuster 24 yaşında iken eşi Gaby'nin isteği doğrultusunda milli takımı bıraktığını açıklamıştı.

1986 yılında Meksika'da yapılan Dünya Kupası'nda Almanya Teknik Direktörü Franz Beckenbauer tarafından milli takıma döndürülmek istenen Schuster'in aynı zamanda o zamanki menajeri de olan eşi Gaby'nin 1 milyon Mark talep etmesiyle bu girişim suya düşmüştü.

Gaby ile 4 cocukları bulunan Schuster daha sonra eşinden ayrılıp birlikte yaşadığı şimdiki eşi Elana'dan da bir kız çocuğu var.

ÇALIŞTIĞI TAKIMLAR
1997-1998 : Fortuna Köln
1998-1999 : 1. FC Köln
2001-2003 : Xerez CD
2003-2004 : Shakhtar Donetsk
2004-2005 : Levante
2005-2007 : Getafe
2007-2008 : Real Madrid