Bes Gaziantep’te Yaşanan Terör Saldırısını Kınadı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kayseri Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Özdal Yıldırım, düzenlediği basın...

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kayseri Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Özdal Yıldırım, düzenlediği basın açıklamasında Gaziantep’te yaşanan terör saldırısını lanetledi.

BES binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan BES Kayseri Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Özdal Yıldırım, “Yıllardır kararlı biçimde emek ve demokrasi mücadelesi veren KESK’i hedef alan kuşatma operasyonun son halkasının üzerinden tam iki ay geçti” dedi.

Yıldırım, “KESK; demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve adalete sevdalı olanların örgütüdür. Bu sevdayı yüreğinde taşıyanların mücadelesini hapsedebilecek hiçbir zindan yoktur yeryüzünde. Hangi zindana atılırsa atılsın, hangi kör kuyularda merdivensiz bırakılırsa bırakılsın, bu sevdayı kanlarında taşıyanların kavgası yılmadan, yorulmadan yoluna devam edecektir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tutuklanan KESK üyelerinin yasa dışı faaliyetlerde bulunmadığını iddia eden Yıldırım, “Tutukladığınız arkadaşlarımızı hiçbir yasa dışı faaliyetle alakası olmadığını sizlerde en az bizim kadar iyi biliyorsunuz. Sendikal haklar kapsamında yaptığımız faaliyetleri sorgulamakla asıl suçu siz işliyorsunuz. Evlerimizi, işyerlerimizi, sendikalarımızı, konfederasyonumuzu didik didik aradığınız baskınlarla asıl suçu siz işliyorsunuz. Utanç verici sorgulamalarınızla, iddianamelerinizle arkadaşlarımızın özgürlüğünü elinden almakla asıl suçu siz işliyorsunuz” şeklinde konuştu.

Gaziantep’te bayramın ikinci günü meydana gelen terör saldırısını kınayan Yıldırım, “Gaziantep’te halkı hedef olan bombalı saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden dokuz yurttaşımızın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye’de şiddeti artırarak insanlar arasındaki kardeşliği zedelemeyi hedefleyen bu saldırının failleri derhal bulunmalıdır. Toplumsal barışın zedelenmesini hedefleyen açıklamaların bu halka yapılabilecek en büyük kötülük olduğu asla akıllardan çıkarılmamalı, bu yöndeki girişimlere karşı barışın sesinin daha gür biçimde çıkarılması için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” ifadelerinde bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: