Bes Üyeleri Sağlık Ve Sosyal Güvenlik Reformlarını Protesto Etti

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi üyeleri, sağlık ve sosyal güvenlik reformlarının sağlık hizmetlerini daha...

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi üyeleri, sağlık ve sosyal güvenlik reformlarının sağlık hizmetlerini daha da kötü hale getirdiğini iddia ederek, reformları protesto etti.

Öğle saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Mersin İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen üyeler, sloganlar atarak reformlara tepki gösterdi. Burada grup adına açıklamalarda bulunan BES Mersin Şube Başkanı Kemal Göçmen, 'Sosyal Güvenlik Haftası'nın buruk kutlandığını savunarak, "Son yıllarda hızla uygulanan sağlık ve sosyal güvenlik reformlarıyla emekçilerin ne sağlığı ne de sosyal güvenliği kalmıştır. Türkiye'de son yıllarda yapılan 'sağlık reformları' zaten yetersiz ve niteliksiz olan sağlık hizmetlerini daha da kötü hale getirmiştir. Türkiye'deki toplam sağlık harcamalarında en çok göze batan nokta, emekçilerin cepten yaptıkları harcamaların sürekli artmasıdır" dedi.

Reklam
Reklam

SGK çalışanlarının çalışma koşullarının her geçen gün daha kötüye gittiğini iddia eden Göçmen, "666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ikramiyelerimizin kaldırılmasından sonra yılbaşından bu yana fazla mesai ücretlerimiz de gasp edilmiştir. İşe giriş çıkışlarda turnikeler ve yüz okumalar, çalışma ortamlarının da kameralarla denetlenerek haksız ve hukuka aykırı muamelelere maruz bırakılan SGK emekçileri olarak artık yeter diyoruz. Bu durum düzeltilmeli" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından üyeler, olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: