Beş Yıldızlı Otel Rezervasyonlarında "Gezi" Kaybı

LEYLA ATAMAN KOYUNCUOĞLU - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kızıldağ, Gezi Parkı odaklı eylemler nedeniyle Antalya'da özellikle orta ve üst gelir grubundaki turiste hizmet eden beş yıldızlı otellerde yüzde 35-40'lara varan oranlarda rezervasyon kayıpları yaşandığını bildirdi.

LEYLA ATAMAN KOYUNCUOĞLU - Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Sururi Çorabatır da İstanbul'a gelen müşteri profili ile Antalya'ya gelen müşteri profilinin çok farklı olduğunu, Antalya'da erken rezervasyonların iyi olması nedeniyle Haziran ayında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyledi. Çorabatır, "Erken rezervasyonların iyi olması nedeniyle Haziran ayında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Temmuz ve Ağustos'ta belirgin bir etkilenme olabilir, bunu da çeşitli tanıtım kampanyarıyla gidermeye çalışıyoruz" diye konuştu. Temmuz ve Ağustos aylarında olumsuz etkilerin olabileceğine işaret eden Çorabatır, şunları söyledi: "Kültür ve Turizm Bakanlığımız sektöre olumsuz bir etkisinin olmaması için hemen harekete geçti. Bakanımız bizimle sürekli irtibat halinde. Bunu bir kriz olarak görmüyoruz, ama gerekli tedbirler de alıyor. Geçen ay bakanlık bürokratları ve sektör temsilcileri Rusya ve Almanya'daki tur operatörlerini ziyaret etti. Önümüzdeki haftadan itibaren İngiltere, Slovakya ile İskandinavya, Ortadoğu ve Arap ülkelerine ziyaretlerde bulunulacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: