BESAŞ Ekmek Fabrikasındaki Yangın Tatbikatı

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek ve Besin Sanayi AŞ'de (BESAŞ) görev yapan personelin olası...

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek ve Besin Sanayi AŞ'de (BESAŞ) görev yapan personelin olası yangınlarda ilk müdahaleyi yapabilmesi ve acil durum ekiplerinin birbirleriyle işbirliği yapabilmeleri amacıyla yangın söndürme eğitimi düzenlendi.

BESAŞ tesislerinde yapılan tatbikatta, çıkartılan kontrollü yangına organize sanayi bölgesi itfaiye şefliği tarafından yönlendirilen yangın söndürme aracı ile müdahale edildi. Olay anında yaralanan temsili yaralılara ilk yardım müdahalesi yapılıp, ambulans çağırılarak, yaralıların hastaneye nakli gerçekleştirildi. Yangın alarmı doğrultusunda yangın müdahale ekibi tarafından bina koordineli olarak boşaltıldı. Tatbikatın ardından üretim alanı dışında bulunan tüm personele yangın müdahale eğitimi verildi. Yangın çıkma sebepleri, yangın türleri, yangın söndürme konularında bilgi verilip, yangında kullanılan ekipmanların içeriği ve kullanımı uygulamalı olarak anlatıldı.

Reklam
Reklam

Hizmet içi eğitimlere büyük önem verdiklerini belirten BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan, “Bursa’nın en büyük ekmek üretim tesisinde çalıştığımızın bilinciyle kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Böylesi önemli bir yerde çalışan personelimizin olası bir yangında itfaiye ekipleri gelene kadar müdahaleyi yapabilmesi için bu eğitim programını düzenledik. Eğitimin başarılı olduğuna inanıyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: