Beşer Matematik Olimpiyat Seçme Sınavı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Malatay’da Beşer Eğitim Kurumları tarafından 4. ve 5. sınıflara yönelik düzenlenen Beşer Matematik Olimpiyat Seçme...

Malatay’da Beşer Eğitim Kurumları tarafından 4. ve 5. sınıflara yönelik düzenlenen Beşer Matematik Olimpiyat Seçme Sınavı’nda (BEMOLİS) başarılı olan öğrencilere ödül verildi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine; Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, Eğitim Denetmenleri Başkanı Mahmut Çalı, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, törende yaptığı konuşmada, ilki gerçekleştirilen yarışmayla şehirdeki matematik dehalarını ortaya çıkararak, farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. Göçer, şöyle devam etti: “Bu yıl ilkini yaptığımız bu yarışmayla hedeflenen amaç Malatya'nın Matematik dahilerini ortaya çıkarma ve ailelerin bu değerin farkındalığını sağlamaktır. Ayrıca, başarının, ödüllendirildiği müddetçe artacağına inanmaktayız.Yarışmaya 4 ve 5. sınıflarda yaklaşık 4 bin öğrenci katıldı. Bu kadar öğrenci arasından ilk 10'a girme önemli bir başarı diye düşünüyorum."

Reklam
Reklam

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da başarılı öğrencilere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi. Bulut, “Bu çocuklar Malatyamızın ve ülkemizin önemli değerleridir. Bunlara sahip çıkmak hem ailelerin hem de biz eğitimcilerin önemli görevidir. Bu çocukların matematik ile birlikte milletin değerleriyle de barışık yetişmesi önemlidir. Bu değerlerin ortaya çıkmasında Beşer Eğitim Kurumları'na teşekkür ederim." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: