Beşerli Öğrencilerden Suriyeli Mültecilere Anlamlı Yardım

Malatya’da Beşer Eğitim Kurumları bünyesindeki okullarda eğitim gören öğrenciler tarafından ‘Kardeşlik Bedel İster’ yardım kampanyası...

Malatya’da Beşer Eğitim Kurumları bünyesindeki okullarda eğitim gören öğrenciler tarafından ‘Kardeşlik Bedel İster’ yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya kapsamında sosyal kulüplere üye öğrenciler, mülteci kamplarındaki akranlarının soğukla boğuştuğunu dikkate alarak eğitim kurumlarındaki okulları sınıf sınıf dolaşıp battaniye ve nakdi bağış topladı. Kampanyaya duyarsız kalmayan minik öğrenciler harçlıklarından fedakarlık yaparak kampanyaya bağışlarda bulundu. Toplanan yardımlar ile elde edilen giyecek ve battaniyeler Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gönderilecek.
Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, kurumları bünyesinde bulunan Turgut Özal ve Rahime Batu Okulları’nda öğrenim gören öğrencilerin Suriyeli kardeşleri için elini taşın altına koyduğunu belirtti. Okullarda kurulan sosyal öğrenci kulüpleri tarafından ‘Kardeşlik Bedel İster’ isimli kampanya başlatıldığını anlatan Göçer, “Okul yönetimi olarak bizde kampanyaya koordinasyon açısından destek olduk. Kulüp üyeleri öğrencilerimiz bizzat sınıfları dolaşarak arkadaşlarının harçlıklarından artırarak yaptıkları bağışları topladı. Bağışlarla Suriye’deki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilere, mevsim nedeniyle yaşanan soğuk havalardan korunmaları, savaştan kurtulurken hastalıkla yaşamlarını kaybetmemeleri için battaniye ve giyecek yardımı yapılacak. Toplanan battaniye ve nakdi bağışlar Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Hatay’daki kamplara gönderilecek.” diye konuştu.
Özel Turgut Özal İlköğretim Okulu öğrencilerinden Kuntay Gök, mevsim dolayısıyla havaların soğuk olduğu bir dönemde mültecilerin zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüğüne dikkat çekerek yardım kampanyasında toplanan battaniyelerin faydalı olmasını dilediklerini söyledi.
Mustafa Bayram Kavuk isimli öğrenci de ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin unutulmaması gerektiğini, mülteci kamplarındaki yaşıtlarının biran önce refaha ulaşmalarını gönülden arzu ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: