Beşikdüzü’nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Trabzon’un Beşikdüzü İlçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Beşikdüzü...

Trabzon’un Beşikdüzü İlçe Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.
Beşikdüzü İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda yapılan programa Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ulutaş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ali Özsağlam, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur'an tilavetiyle başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Ömer Tütüncü, din adamı ifadesi yerine din gönüllüsü ifadesinin kullanılmasını daha anlamlı ve doğru bulduğunu ifade etti. Müftü Tütüncü, “Nefes alıp veren her insana hizmet etmek, her insanın dünya ve ahiret işleriyle yakından ilgilenmek bizim görevimizdir.” dedi. Din hizmetlerinin yürütülmesinde birlik beraberliğin, karşılıklı sevgi, saygı ve anlayışın önemine de vurgu yapan Tütüncü, “Bu milletin ayağa kalkmasında temel öğe din unsurudur, ancak birlik, dirlik, huzur ve güven olmadıkça başarıya ulaşmakta zordur.” diye konuştu.
Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş ise “Birlik ve bütünlüğümüzü ilçe ölçeğinde her zaman her şeyin üzerinde tutmak ve toplumun bizden olan beklentilerini herhangi bir duraksamaya meydan vermeden sunmak için işbirliği yapacağız; bir arada olacağız ve diri olacağız.” ifadelerini kullandı. İlçe Müftülüğü ve personelinin kendi görev, yetki ve sorumluluk alanlarıyla ilgili konularda daha dikkatli olmaları gerektiğini belirten Kaymakam Alaattin Aktaş, sözlerine şöyle devam etti: “Din gönüllüsü arkadaşlarımızın, doğru olan bilgiyi, faydalı olan hizmeti, ihtiyaç olunan yerde, ihtiyaç olan kişiye sunması gerekir. Biz tüm kurumlarımızın uyum içerisinde, verimli çalışmaları adına ihtiyaç duydukları her türlü desteği ve yardımı kendilerine verecek ve onların yanında yer alacağız. Toplumun talepleri noktasında da vatandaşımızla birlikte olacağız.”
Konuşmaların ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan “Cami-Çocuk Buluşması” konulu video gösteri izlettirildi. Daha sonra Şef Yetkin Karaca yönetiminde sahne alan Beşikdüzü Müftülüğü Tasavvuf ve Cami Musikisi Korusu seslendirdikleri birbirinden güzel ilahi, kaside ve şiirlerle izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz