Beşikdüzü’nde Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü, Öğrencilere Kitap Dağıttı

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim öğrencilerine yönelik kitap ve CD...

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim öğrencilerine yönelik kitap ve CD dağıtımı programı Şehit Öğretmen Gürhan Yardım İlköğretim Okulu salonunda gerçekleştirildi.

Programa Kaymakam Alaattin Aktaş, Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Taş, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Musa Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fadime Cüre, Okul Müdürü Abdullah Gündoğdu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Musa Bulut, törende yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik bilincini bu yaşlarda insanlarımıza aşılamak gerektiğini söyledi. Bulut, sosyal güvenliği tarif ederek başladığı konuşmasında, “Başkalarının yardımına gerek kalmaksızın yaşama ve geçinme ihtiyaçlarını temin eden bir sistemdir. Sosyal güvenlik kanunlarla ve anayasamızla güvence altına alınmıştır ve herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet sosyal güvenlik hakkını sağlamak için gerekli tedbirleri alır. İşte bu gerekçelerle Türkiye’de sosyal güvenlik kurumu kurulmuş ve sosyal güvenlik sisteminin yürütümü temin ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu 2006 yılında Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-kur kurumlarının kapatılarak yeni bir kuruldu ve adına sosyal güvenlik dendi.” şeklinde konuştu. Daha sonra sosyal güvenlik kurumunu tanıtıcı bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fadime Cüre de yaptığı konuşmasında öğrencilere seslenerek, "Geleceğinizi gerçekten güvence altına almak istiyorsanız eğitim şart ama sosyal güvenlik bilincinin olması da şart." dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Alaattin Aktaş ise “Sevgili öğrenciler, bugün hedef kitle sizsiniz. Kurum sizler için kitap hazırlamış, CD hazırlamış bunlar biraz sonra sizlere dağıtılacak. Siz bu işi eğlenerek oynayarak keyifle anlamış olacaksınız. Aklınız başınızda iken, gözünüz görüyor iken, kulağınız duyuyor iken, eliniz, ayağınız tutuyor iken, siz çocuklar geleceğinizle ilgili tasarruf etme, birikim sahibi olma ve sosyal güvenlik diye bir kurum çatısı altında kendinize bir yer bulmaz iseniz, yarın yaşlandığınızda güzünüzün görmediği zamanda, kulağınızın duymadığı zamanda, elinizin ayağınızın tutmadığı zamanda artık size bakacak hiçbir kimse yok demektir. İşte şu anda bu sistemin özü ve temeli budur. Şimdi hangi hastaneye giderseniz gidin TC numaranız ile muayene olabiliyorsunuz. Şimdi bu kitap ve CD’leri daha çok ortaokul ve liselilere vermek lazım. Çünkü liseliler hayata atıldığında sosyal güvencesiz çalışmaması gerektiğini bilmesi lazım.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başta Kaymakam Alaattin Aktaş olmak üzere, Garnizon Komutanı Ali Özsağlam, Belediye Başkanı Ramis Uzun, Emniyet Müdürü Fevzi Taş ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fadime Cüre tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kitap ve CD’leri öğrencilere dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz