Beşiktaş 1 - 0 Gaziantepspor

Spor Toto Süper Lig 16. hafta mücadelesinde Beşiktaş sahasında Gaziantepspor ile karşılaştı. Siyah - Beyazlılar Gaziantepspor'u 41. dakikada Aboubakar'ın attığı şık golle 1-0 mağlup etti ve puan kaybeden Medipol Başakşehir'in ardından devreyi ikinci sırada bitirdi.

Vodafone Arena'da karşılaşma Beşiktaşlı futbolcuların vuruşuyla başladı.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf ev sahibi ekip Beşiktaş oldu. Siyah - Beyazlılar 5. dakikasında Tolgay Arslan ceza sahası dışından sert bir şut çıkardı fakat top kale direğinin üzerinden auta gitti.

Misafir takım ise ilk tehlikeli atağını 10. dakikada gerçekleştirdi. Sağ kanattan gelişen Kırmızı - Siyahlı ekibin atağında İlhan Parlak sert bir orta yaptı. Yapılan ortaya Nabil Ghilas iyi yükseldi fakat kafa vuruşu üstten auta gitti.

Reklam
Reklam

İbrahim Üzülmez'in öğrencileri 18. dakikada mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Defansın arkasına atılan topa hareketlenen Evans Kangwa kalesini terkeden Fabri'den sıyrılıp topu boş kaleye göndermek isterken Gökhan Gönül çok kritik bir müdahale ile topu uzaklaştırmayı başardı.

[Beşiktaş'ın yeni transferi Ryan Babel, Vodafone Arena'da!](https://www.mynet.com/besiktasin-yeni-transferi-ryan-babel-vodafone-arenada-104929-myspor)

Bu sezon Beşiktaş formasıyla 10 gole imza atan Cenk Tosun 26. dakikada müsait pozisyonda topu ağlara göndermedi. Ceza sahası içinde topla buluşan Cenk, Oğuzhan'la ver kaç yaptıktan sonra gökhan Değirmenci ile karşı karşıya kaldı fakat yıldız futbolcunun şutu kaleyi bulmadı.

Beşiktaş ilk yarının son 15 dakikasında Gaziantepspor kalesindeki baskısını arttırdı. Şenol Güneş'in öğrencileri aradığı golü 41. dakikada Aboubakar ile buldu. Kamerunlu golcü sol ayağının içiyle uzak köşeye mükemmel bir şut çekti ve takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmayınca Siyah - Beyazlılar soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Reklam
Reklam

Mücadelenin ikinci yarısına etkili başlayan taraf Gaziantepspor oldu. İbrahim Üzülmez'in öğnrecileri 49. dakikada İlhan Parlak ile etkili geldi. Hızlı gelişen Siyah-Kırmızılı ekip atağında Muhammed'in ara pasında topla buluşan İlhan Fabri'ye takıldı.

61. dakikada Ghilas'ın çevirdiği topa Frantisek Rajtoral müsait pozisyonda düzgün vuramadı.

[Beşiktaş’ın Cristian Zapata ısrarı](https://www.mynet.com/besiktasin-cristian-zapata-israri-104928-myspor)

Gaziantepspor yine etkili geldi. 63. dakikada defansın arkasına atılan topta Rodolfo ağır kalınca Ghilas pozisyona girdi. Fabri ile karşı karşıaya kalan futbolcu müsait pozisyondaki İlhan Parlak'a pas vermek yerine kaleye vurunca topu auta gönderdi.

68. dakikada bu sefer Beşiktaş gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Gökhan Gönül'ün ortasına Cenk Tosun şık bir vuruş denedi fakat top Gökhan Değirmenci'den döndü. Meşin yuvarlak yine Cenk'in önüne düştü ama gökhan bu dakikada kalesinde devleşti ve yine gole izin vermedi.

77. dakikada Aboubakar ceza sahası içinde yerde kaldı ve hakem Serkan Çınar beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Oğuzhan Özyakup, Gökhan Değirmenci'yi avlamayı başaramadı.

Reklam
Reklam
[Beşiktaş taraftarı istedi, İbrahim Üzülmez dinledi](https://www.mynet.com/besiktas-taraftari-istedi-ibrahim-uzulmez-dinledi-104932-myspor)

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Beşiktaş 1 - 0 Gaziantepspor
Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Serkan Çınar, Mehmet Cem Satman, Mehmet Cem Hanoğlu
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Rhodolfo (Dk.72 Andreas Beck), Tosic, Hutchinson, Tolgay Arslan (Dk.53 Tolgay Arslan), Cenk Tosun (Dk.89 Kerim Frei), Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Aboubakar
Gaziantepspor: Gökhan Değirmenci, Rajtoral, Barış Yardımcı, Musa Nizam, Van Hintum, Abdülkadir Kayalı, Fatau, İlhan Parlak (Dk.63 Angan), Muhammed Ildiz (Dk.71 Doğanay Kılıç), Kangwa (Dk.86 Orkan Çınar), Ghilas
Goller: Dk. 41 Aboubakar (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Evans Kangwa, Musa Nizam (Gaziantepspor)

Anahtar Kelimeler: