Beşiktaş 3 - 2 Bursaspor

Vodafone Arena açılış, Süper Lig'de 28. haftanın kapanış maçında Beşiktaş'la Bursaspor karşı karşıya geldi. Rakibini 3-2 mağlup eden Siyah-Beyazlılar 1 maç fazlasıyla en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ 3 - 2 BURSASPOR

STAT: Vodafone Arena

HAKEMLER: Barış Şimşek, Uygar Bebek, Mehmet Metin

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar (Dk. 85 Beck), Marcelo, Alexis, İsmail (Dk. 82 Tosic), Atiba, Oğuzhan, Sosa, Quaresma, Olcay (Dk. 71 Necip), Mario Gomez

BURSASPOR: Harun, Şamil, Sivok, Aziz, Emre Taşdemir, Faty (Dk. 76 Jorquera), Hosogai, Traore (Jem Karacan), Deniz, Batalla, Necid (Dk. 64 Stoch)

Reklam
Reklam

GOLLER: Dk. 22 ve 58 Mario Gomez, dk. 53 Alexis Delgado (Beşiktaş), dk. 29 Traore, dk. 71 Stoch (Bursaspor)

SARI KARTLAR: Sivok, Faty, Batalla, Jem Karacan, Stoch (Bursaspor)

KIRMIZI KARTLAR: Quaresma (Beşiktaş), Hosogai (Bursaspor)

Maç öncesi her şey Beşiktaş'ın lehineydi. Şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe'nin haftayı puansız kapatması, yeni stat ve 42 bin coşkulu taraftar... Siyah-Beyazlılar Barış Şimşek'in başlama düdüğüyle maça fırtına gibi başladı. Bursaspor ilk dakikalarda topa sahip olmakta çok zorlandı. Siyah-Beyazlılar ilk ciddi pozisyonlarını 12. dakikada buldu. Quaresma'nın sol kanattan yaptığı ortayı Sosa iyi takip etti, topa gelişine vurdu meşin yuvarlak Harun'dan döndü.

13. dakikada ise yine sol kanattan bu kez Quaresma sert vurdu. Top yine kaleci Harun'dan döndü. Arena'da tarihe geçen gol 22. dakikada Mario Gomez'den geldi. Oğuzhan, Olcay Şahan'dan aldığı pası direk Gomez'e gönderdi. Alman yıldız Harun'u geçip topu boş kaleye yuvarladı: 1-0..

Reklam
Reklam
[Mario Gomez tarihe geçti](https://www.mynet.com/mario-gomez-tarihe-gecti-95165-myspor)

Herkes 'fark' beklerken golden sonra farklı olan Bursaspor oldu. 29. dakikada Batalla'nın asistini iyi değerlendiren Traore, Tolga ile topu ayrı köşeelere göndererek skoru dengeledi: 1-1...

Golden sonra Bursaspor kontraataklarla Beşiktaş ise frikiklerle öne geçmek istedi ancak ilk 45 dakika 1-1 sona erdi.

Beşiktaş ikinci yarıya da fırtına gibi başladı. 48. dakikada Oğuzhan ortaladı ceza sahası solundan Gomez vurdu Harun yine başarılıydı.

50. dakikada ise bu kez Bursaspor gole çok yaklaştıç Deniz'in 25 metreden çektiği şut tolga'nın da müdahalesi sonrası direkten kornere çıktı. Beşiktaş 53. dakikada aradığı golü buldu.

Sosa korneri kullandı savunmadan seken topu önünde bulan Atiba sert bir şut çekti.. Harun'dan dönen topu kafayla ağlara gönderen isim ise bu kez Delgado idi: 2-1..

[Vodafone Arena’da müthiş koreografi](https://www.mynet.com/vodafone-arenada-muthis-koreografi-95166-myspor)

Golden 4 dakika sonra Jose Sosa ceza sahası içerisinde yüzünü kaleye dönecekken Hosogai'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Topun başına geçen Gomez'in penaltı vuruşı yine Harun'dan döndü. Topu önünde bulan Panzer, kendisinin 2, takımının 3. golünü attı.

Reklam
Reklam

64. dakikada Quaresma'nın soldan ortasını Olcay kafayla indirdi. Sosa'nın şutunu Bursaspor savunması uzaklaştırdı.

71. dakikada Bursaspor'u umutlandıran gol geldi. Jem Karacan'dan pası alan Stoch, sol çaprazdan yerden uzak köşeye sert vurdu ve farkı tekrar bire indirdi.

81. dakikada Quaresma kaleci Harun'u geçip sert bir vuruş yaptı, Jem Karacan son anda çizgiden topu çıkarttı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş Buraspor2u 3-2 mağlup etti.

Anahtar Kelimeler: