'Beşiktaş, 90'lı yıllarındaki gibi art arda şampiyon olur'

Spor yazarları, Beşiktaş'ın dün gece kazandığı şampiyonluğu köşelerinde değerlendirdiler. Usta kalemler siyah-beyazlılara övgüler yağdırırken, ortak kanı şampiyonluğun hak edilmiş olmasıydı.

*[MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ](http://spor.mynet.com/canli-mac-anlatimi-ve-sonuclari/2118936-besiktas-osmanlispor-fk.html)**

AHMET ÇAKAR - SABAH

Lig, çok ama çok uzun maratondu. Büyük mücadele oldu ve mutlu sona Beşiktaş bileğinin hakkıyla ulaştı. Beşiktaş, hiçbir tartışmaya mahal vermeden, hiçbir leke sürmeksizin uzun yıllar sonra, üstelik yeni stadında Türkiye'nin en büyüğü oldu.

Reklam
Reklam

Vodafone Arena'da 3-0'dan sonra hiçbir Beşiktaşlı'nın Fenerbahçe Stadı'nda neler olup bittiğine karşı ilgisi kalmadı. Hatta maç 3-1 oldu yine sıkıntı olmadı ve maç bittiğinde Beşiktaş artık hak edilmiş bir şampiyonluğun sahibi oldu. Acı olan şu; Fenerbahçe'nin yıldızları mütevazı takımlar karşısında gol üstüne gol atıyorlar. Ama Beşiktaş kopartıp alıveriyor. Fark bu.

Beşiktaş için bundan sonra çok güzel yıllar başlıyor. Şampiyonlar Ligi kazanılmış ve kazanılacak paralar, yeni stadının getirdiği ambiyans her şey bundan sonra Beşiktaş lehine. 90'lı yıllardaki art arda gelen şampiyonluk serisinin başlangıcı gibi bir dönem başlıyor Beşiktaş'ta. Tekrar tebrik ediyoruz, analarının ak sütü gibi helal olsun.

ERSUN YANAL - MİLLİYET

Oynayan her oyuncu, oynamayan arkadaşını aratmadı. İsmail ve Beck hücumda çok katkı sağlamasalar da savunma da oldukça iyi işler yaptılar. Kaleci Tolga başarılı bir sezon geçirdi. Beşiktaş sezon boyunca iç saha, deplasman ayırımı yapmadan oyununu rakiplerine kabul ettirdi. Ligin en fazla gol atan takımı oldular. Oynadıkları tempolu oyun ve hücum zenginliği ile sezon boyunca izleyenlere büyük keyif verdiler. Beşiktaş uzun bir aradan sonra çok özlediği lig şampiyonluğuna hak ederek ulaştı. Beşiktaş camiasını ve emeği geçenleri kutluyorum.

Reklam
Reklam

ALİ ECE - YENİ YÜZYIL

Bu Vodafone Arena atmosferi varken bu kadro korunur, geriye gerekli takviyeler yapılırsa Beşiktaş, bir dahaki sezon Türkiye’de yine şampiyonluğun en güçlü iki adayından birisi olur. Şampiyonlar Ligi vasıtasıyla çıta büyütme hedefi olursa da ekstradan nokta transferler gerek. O ayrı bir yazının konusu. Çok yakında önce şampiyonluk sezonunun ayrıntılı analizlerini ve “o yazı”yı da yazacağım. Şimdilik Şenol Güneş başta olmak üzere bu şampiyonlukta emeği geçen herkese tebrikler.

TURGAY DEMİR - FOTOMAÇ

Bir BeşiktAŞK masalıdır bu... Asıl erdemin, oyunun kuralına göre oynanması olduğunu, doğuştan kabullenmiştir Beşiktaşlı... Tevazu hep ön plandadır Beşiktaşlı Duruşu'nda!.. Anasının ak sütü gibi helal iki şampiyonluğunun görmezden gelinmesine yıllarca sessiz kalışı bundandır... Yeri geldiğinde alayına gider yapmış, her konuda hakkını da söke söke almıştır Beşiktaşlı; iki şampiyonluğunu eninde sonunda alması gibi...

METİN TEKİN - SABAH

Reklam
Reklam

Dün akşam da tıpkı sezon boyunca yapmak istediği gibi oyunu almış, hücum üretkenliği sağlamaya çalışmış ve bu final maçını kazanmıştır. Şenol hocayı da bütün oyuncuları da tek tek yürekten tebrik ediyorum. Tabii ki, bu başarı bir bütündür. Sayın Fikret Orman ve yönetimin de büyük katkılarıyla ulaşılmıştır. Tekrar tebrikler...

OKTAY DERELİOĞLU - TAKVİM

Öncelikle şampiyonluk tüm camiaya hayırlı olsun. Ancak mutlu sonda en büyük pay Şenol Güneş'indir. Çünkü Şenol hoca belki hayatındaki teknik direktörlük kariyerinde ilk şampiyonluğunu yaşıyor. Daha önce de milli takımda da büyük başarılar elde etmişti. Beşiktaş hak ederek bir şampiyonluk kazandı alnının teriyle...

FEYYAZ UÇAR - FANATİK

Yakıştı be Kartal’ım. Bu şampiyonluk sana çok yakıştı. Bu taraftara, bu takıma, bu stada yakıştı. Başkanına ve yönetime, sağlık heyetine, malzemecisine kısaca emeği geçen herkese yakıştı. Ve hocamız Şenol Güneş... Hiç böylesine parlamamıştı. Kaç sezondur hasrettik. Artık şampiyonuz. Bazen golcüler bir gole, kaleciler bir kurtarışa, takımlar da bir galibiyete ihtiyaç duyarlar. İyi takımlarında bir şampiyonluğa ihtiyacı vardır. Oldu işte. Şampiyonluk geldi. Emin olun arkası da gelecek. Kartal bütün rekorları tek tek kıracak...

Reklam
Reklam

İLKER YASİN - HÜRRİYET

Şenol Güneş bir öğretmen, psikoloji, pedagoji konularında uzman. Yıkılmışları hayata döndüren, umutsuzları glüdüren bir isim. Yoksa, İtalya’da bitmiş Gomez’den gol kralı olur mu? 3 yıldır yerinde sayan Oğuzhan’dan yılın futbolcusu olur mu? Töre, Q17, Cenk cabası. 9 yıldır Türk teknik adamlar şampiyon oluyor. Bırakalım şu yabancı hayranlığını ve Türk teknik adamlara güvenelim. Ellerimizle verdik’ dedikten Beşiktaş’ın şampiyonluğunu kabul ettikten sonra Pereria’ya, Şenol Güneş “Söke söke aldık. Şampiyonluk anamızın ak sütü gibi helal” diye haykırmalıydı ve işi böyle bitirmeliydi. Ve de öyle oldu.

ATTİLA GÖKÇE - MİLLİYET

Bitiş düdüğü bence Beşiktaş’ın akılla, sabırla, sevgiyle ve enerjiyle, aç bir ihtirasla koştuğu maratonun sonunda bir zafer ilanıydı. Şenol Güneş’in uzun kariyerinde çoktan hak ettiği bir apoletin takdimiydi. O son düdük, kimbilir belki de Şampiyonlar Ligi’nde, gelecek sezonun Süper Lig’inde yepyeni koşulara hazırlanan Beşiktaş’ın başlama işaretiydi!

Reklam
Reklam

ÖMER ÜRÜNDÜL - SABAH

Beşiktaş'ın, dün geceki galibiyetle şampiyonluğunu ilan etmesi hak ederek kazanılmış bir başarıdır. Hele hele Nisan'ın 11'ine kadar saha avantajı kullanamamış bir takım için küçümsenmeyecek bir başarıdır. Tüm yönetimi, nihayet şampiyonluk sevinci yaşayan başarılı teknik direktör Şenol Güneş'i ve futbolcuları kutluyorum.

SİNAN VARDAR - FOTOMAÇ

50 yılını Türk futboluna hizmet etmeye adamış bendeniz, her zaman bu takıma inandığımı sizlere her fırsatta aktardım ve bugün haklı çıkmanın gururunu yaşıyorum. Dün Beşiktaş'ta 'bu futbolcu iyi oynadı', 'şu başarılı performans göstermedi' diye yazacak değilim. Marcelo'nun arka arkaya attığı goller hepimizi sevince boğarken kutlamalar çoktan başlamıştı bile... Kısaca belirteyim dün tüm sezonda olduğu gibi Kara Kartal'ın hepsi muhteşemdi. Beşiktaş'ın artık önü açık... Şimdi gelsin şampiyonluklar, gelsin kupalar. Artık Beşiktaş değil, rakipleri düşünsün! Şimdi keyif zamanı, şimdi kutlama zamanı...

Reklam
Reklam

HAYRİ ÜLGEN - TAKVİM

Bu Beşiktaş gerçekten bu sezon alnının akıyla şampiyonluğu kazanmıştır. Eğer bir başka kulübün teknik direktörü "Biz şampiyonluğu hediye ettik" diyorsa kusura bakmasın önce aynaya baksın. Futbolsa Beşiktaş futbol oynadı. En çok gol atana bakıyorsunuz yine Beşiktaş. Sadece kendi sahasında 3 maç oynayıp diğer maçları deplasmanda oynayan bir takım şampiyon oluyorsa kimse kusura bakmasın Beşiktaş kelimenin tan anlamıyla bir tarih yazmıştır. Tarihi yazan da Teknik Direktör Şenol Güneş ve askerleridir.

YEMEN EKŞİOĞLU - FANATİK

İşte o sene, bu sene oldu... Vodafone bitti, şampiyonluk geldi. Bu işte emeği geçen başta Fikret Orman olmak üzere, yönetim kurulundan, Şenol Güneş ve ekibinden, malzemeciler Süreyya ve Ünal ve tüm tesislerde bu başarı için görev yapan ve emeği geçen tüm personelden Allah razı olsun. Camiaya hayırlı olsun. Haydi Siyah-Beyaz renklere gönül verenler, bayraklar göndere...

SANLI SARIALİOĞLU - YENİ YÜZYIL

Zaman zaman yaşanan kaygılar, hayal kırıklıkları... Çoğu kez de sevinç çığlıkları... Şampiyonluğa dolu dizgin gidiş... Dalgalanan siyah beyaz bayraklar... Gurbette geçen ve bitmek bilmeyen günlerden, aylardan sonra, evinde, yuvanda, muhteşem mabedinde sevgiliyle kucaklaşmak...Beşiktaş'a hangi yönüyle bakarsanız bakın tek olumsuz laf edemezsiniz. Her türlü zorluğa karşın çok büyük bir başarıya beraberce imza attılar. Yönetimiyle, teknik heyetiyle ve de özellikle futbolcularıyla gönüllerde taht kurdular.

Reklam
Reklam

ÖMER GÜVENÇ - VATAN

Şerefiyle oynayan hakkıyla kazanan Süleyman Seba onuruyla adeta bir centilmenlik havasına bürünen şampiyonu tekrar tekrar kutluyorum. Tabi bundan sonrası da çok önemli Şenol Güneş eminim ki bu takıma takviyeler yapacaktır. Ve Beşiktaş’ın buna ihtiyacı vardır. Özellikle şampiyonlar liginde bir yerlere gitmek istiyorlarsa... Beşiktaş başkanı Fikret Orman ve yönetimini ayrıca kutluyorum. Hem şampiyonluk hem de böylesine muhteşem bir stadı yaptıkları için.

MEHMET DEMİRKOL - FANATİK

Hiçbir şekilde ev sahibi avantajı yaşamadan gelen bir eşsiz şampiyonluk hikayesi bu... Yenilgisiz 2.’likler, 6-0’lar, 7-0’lar, 10-0’lar, namağlup şampiyonluklar, averajla gelen giden kupalar gibi Türk futbolunun unutulmaz sayfalarının en önlerinde yer alacak. Yeniden doğan Oğuzhan, Gomez, Quaresma, İsmail, Cenk gibi efsanelerin resimleri olacak o sayfada. Bu yıl bu takımda kariyer zirvesi yapmış çok oyuncu var. Ligin en iyisini bu oyuncular arasından seçeceğiz mutlaka: Gomez, Sosa, Oğuzhan... Ya da Atiba... Birilerinin Hakkı’nı yiyeceğiz.

Reklam
Reklam

RIDVAN DİLMEN - FOTOMAÇ

Şenol abi hırslı bir insandır, burada bırakmayacaktır. Tırnaklarıyla kazıyarak buraya geldi. Hak eden bir futbol takımının başında şampiyon oldu. Beşiktaş tarihinin en renkli şampiyonluğuydu. Birinci hafta Beşiktaş'ı yazmaya başladık, 33. haftada şampiyonluğunu değerlendiriyoruz şimdi. Arayı düşünüyorum, Beşiktaş açısından çok da farklı şeyler konuşmuyoruz. Anasının ak sütü gibi helal bir şampiyonluk.

Beşiktaş'ın Mazhar­-Fuat­-Özkan'ı Oğuzhan-­Sosa­-Atiba da harikaydı. Ayarlasan böyle olmaz. Matematik olarak şampiyonluğunuzu kendi evinizde alıyorsunuz, yıllardır bu stadın özlemiyle yanıp tutuşurken. Milyonlarca insana iyi futbol izleten Beşiktaş'a teşekkür ederim. Ligde iddiasız takımın az olduğu, 7 takımın Avrupa'ya oynadığı, küme düşenlerin belli olmadığı bir ligde bunu başarabilmek çok değerli.

GÜNTEKİN ONAY - VATAN

Bu şampiyonluk öyküsünün baş aktörü böyle harika bir takımı inşa eden, geliştiren Şenol Güneş’tir. Gole yönelik, hızlı tempolu ve coşkulu bir oyunla; görsel açıdan da taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir futbol oynadı Beşiktaş.. Forma giyen, ter döken her oyuncunun bu şampiyonlukta büyük katkısı var. Ancak Gomez-Atiba-Sosa ve Oğuzhan sezon boyunca istikarlı oyunlarıyla şampiyonluk hikayesinin mimarları oldular. Bu bir takımdaşlık ve inanmışlık öyküsüdür.

[Gomez'den şampiyonluk ve geleceği hakkında açıklama!](https://www.mynet.com/gomezden-sampiyonluk-ve-gelecegi-hakkinda-aciklama-96546-myspor)
[İşte Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri](https://www.mynet.com/iste-besiktasin-sampiyonlar-ligindeki-rakipleri-96547-myspor)
[Beşiktaş 3 - 1 Osmanlıspor](https://www.mynet.com/besiktas-3-1-osmanlispor-96533-myspor)
Anahtar Kelimeler: